Aleksandras Kazakevičius aštuntfinalyje minimaliu rezultatu 2:1 įveikė čeką Artūrą Omarovą. Kitose imtyse vilnietis nesunkiai vienodu rezultatu 9:0 pranoko suomį Arvi Savolaineną ir komandos draugą Julių Matuzevičių. Finale dėl aukso Londono olimpinių žaidynių prizininkui teko grumtis su taip pat patyrusiu Estijos atletu Eeriku Apsu, kuriam buvo nusileidęs prieš du mėnesius Taline vykusiame Kristjano Palusalu turnyre.

Suomijoje principinėje akistatoje pajėgesnis buvo A. Kazakevičius. „Aleksandras savo pranašumą įrodė antrame kėlinuke. Pirmoje susitikimo dalyje jis padarė mažą klaidelę, užžengė už kilimo ir prarado tašką. Bet skirtingai nei prieš du mėnesius, kuomet artėjant grumtynių pabaigai Aleksandras pasėdo, Kouvaloje jis paskutines dvi minutes absoliučiai dominavo ir nuvarė estą. Teisėjai jo pastangas įvertino tašku ir pergalę skyrė vilniečiui“, – po finalinės dvikovos telefonu pasakojo rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

Tame pačiame svoryje kovojęs Julius Matuzevičius ant menčių paguldė suomį Arttu-Petterį Klamį, tačiau pralaimėjo Artūrui Omarovui ir liko penktas. „Čekas po atlikto metimo pirmavo 4:0, tačiau Julius rezultatą išlygino ir puolė į ataką. Jis nėrė į liemenį ir rankas paliko priekyje. Patyrusiam A. Omarovui pakako akimirkos – jis surakino Juliaus rankas, visu korpusu kryptelėjo į kairę pusę ir iškovojo pergalę“, – komentavo treneris R. Vartanovas.

Treneriai neabejojo dėl Manto Knystauto pergalės turnyre. Vis dėlto jo oponentai – austras Hormannas ir Artūras Vititinas iš Estijos – akivaizdžiai ne to kalibro varžovai. Tačiau ir Mindaugui Ežerskiui, ir Ruslanui Vartanovui nerimą kėlė ankstesnės nelogiškos klaipėdiečio klaidos, kurios nulemdavo dvikovų eigą varžovų naudai. Rinktinės specialistams neišbluko lapkritį vykęs Manto susitikimas Rimanto Bagdono turnyre su ukrainiečiu Dmitro Kremenevu, kuomet lietuvis pirmavo 6:0, bet po bravūriškos bei neparuoštos atakos prisidengė ir paleido pergalę iš rankų.

„Suomijoje M. Knystautas du kėlinukus minkė austrą, surinko 6 taškus, tačiau visai be reikalo jam padovanojo du balus. Būtent į tokias klaidas mes kreipsime didesnį dėmesį ir taisysime jas iki kitų startų, – dvikovos eigą komentavo R. Vartanovas. – Na, o kova su estu buvo tokia, kokią mes norėjome matyti. Mantas per keturias minutes varžovą patiesė rezultatu 8:0. Vaizdas ant kilimo buvo beveik pavyzdinis ir jokių priekaištų jam neturėjome”.

Svoryje iki 98 kilogramų kovojo du mūsų šalies atstovai – Vilius Laurinaitis ir Romas Fridrikas. Pasak trenerių, Vilius neturėjo vargo su Rikku Liikkanenu iš Suomijos (8:0), tačiau gal kiek neįvertino ukrainiečio Mykolos Krysovo pajėgumo. „Vilius pradėjo gerai, bet vėliau įsivėlė į grumtynes „kilpoje“ ir ukrainietis jam įkalė dubenį. Imtyje dėl „bronzos“ V.Laurinaitis buvo pajėgesnis už komandos draugą Romą Fridriką, kuris su viena pergale ir dviem pralaimėjimais užėmė penktą vietą“, – pasakojo treneris.

Svoryje iki 66 kilogramų Edgaras Venckaitis (66 kg) ant menčių paguldė suomį Miiką Lahdesmiakį ir aiškia persvara rezultatu 13:4 įveikė rusą Asimaną Imanovą. Pagrindinėje šio svorio akistatoje su Matiasu Lipasti iš Suomijos pajėgesnis buvo skandinavas. „Edgaras pirmavo 3:0, bet vėliau pats prigrybavo. Gal per anksti patikėjo pergale? Nežinau, bet buvo akivaizdus koncentracijos bei dėmesio deficitas ir savo pranašumą ištaškė. Suomis laimėjo 5:3, o Edgaras liko penktoje vietoje “, – skėsčiojo rankomis R. Vartanovas.

Tarptautiniame graikų-romėnų imtynių turnyre Suomijoje kovojo 70 atletų, kurie atstovavo 23 komandoms iš aštuonių valstybių. Lietuvos komanda tarp 23 ekipų užėmė antrą vietą. Lietuvius aplenkė Suomijos rinktinė. Trečioje vietoje liko Austrija.