Šis rezultatas taip pat yra B lygio normatyvas į pasaulio plaukimo čempionatą, kuris liepos 19 – rugpjūčio 4 dienomis vyks Barselonoje.

Penktadienį planetos pirmenybių B lygio normatyvą Berlyne įvykdė ir Povilas Strazdas. Jis 400 metrų laisvu stiliumi nuplaukė per 3 minutes 57,12 sekundės bei pagerinęs Lietuvos vaikinų iki 17 metų rekordą.

Kovo 1–3 d. tarptautinėse plaukimo varžybose Berlyne, kurios yra įtrauktos į pasaulio čempionato kvalifikacinių varžybų sąrašą, dalyvauja 27 šalių sportininkai ir gausus būrys Lietuvos plaukikų.

Vilniaus vandens sporto mokykla delegavo 18, Lietuvos plaukimo federacija - 12, Klaipėdos „Gintaro SC“ – 12, Kauno PM – 14, Kauno Centro SM – 3, Panevėžio „Žemyna“ – 2 plaukikus. Iš viso varžybose dalyvauja 61 plaukikas iš Lietuvos, kurie per 3 varžybų dienas startuos net 216 kartų.

Pasaulio plaukimo čempionato A lygio normatyvus yra įvykdę Rūta Meilutytė, Giedrius Titenis ir Vytautas Janušaitis. Tačiau pastarasis juo nepasinaudos, nes baigė karjerą ir pasuko į politiką.