Tarptautiniame Kenneth Kaundos oro uoste nusileidusius naujuosius Afrikos čempionus, vadovaujamus prancūzų trenerio Herve Renardo, fanai, kurie ten ėmė buriuotis likus net 9 valandoms iki lėktuvo nusileidimo, sveikino pūsdami vuvuzelas ir spausdami garsinius automobilio signalus.

Zambijos rinktinei buvo užsakytas specialus autobusas, kuris vėliau lėtai judėjo pagrindinėmis miesto gatvėmis, o laimingi žaidėjai pakelėse susirinkusiems žmonėms iš jo demonstravo taurę ir mojavo.

„Esu laimingas, kad pagaliau taurė atkeliavo į Zambiją. Mes to laukėme taip ilgai, tad ši pergalė tikrai pelnyta“, - sakė vienas iš aistruolių Charity Sibanda, prisimindamas, kad Zambija prieš tai du kartus (1974 ir 1994 metais) suklupo turnyro finale.

Šalies radijo stotys pirmadienį daugiausiai grojo beveik vien tik dainas apie pergalę ir džiaugsmą, o tvarką sostinėje palaikė gausios policijos pareigos.

Tuo metu aiškia Afrikos Nacijų taurės varžybų favorite laikyta Dramblio Kaulo Kranto rinktinė didžiausiame šalies mieste Abidžane buvo sutikta daug santūriau. Nors ją sveikino oficialūs asmenys, netrūko ir nepasitenkinimo šūksnių bei ne itin džiaugsmingo turinio plakatų - daugiausiai kliuvo 11 metrų baudinio per pagrindinį rungtynių laiką neįmušusiam Didier Drogbai.

Londono „Chelsea“ puolėjo neužmiršo ir Zambijos fanai, kurie skanduotėmis šaipėsi tiek iš paties futbolininko, tiek iš jo nevykusiai atlikto baudinio ir to, kad visai be pagrindo prieš finalą labiausiai baiminosi būtent jo.

Primename, kad intriguojančiame finale Gabono sostinėje Librevilyje per pagrindinį laiką ir pratęsimą įvarčių pelnyta nebuvo, tad viską lėmė 11 metrų baudinių serija. Ją dramatiškai 8:7 laimėjo Zambijos rinktinė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją