Įvartis į Gargždų „Bangos“ vartus krito jau 5 minutę, kaip išaiškėjo vėliau, jis buvo vienintelis šiame susitikime.

Iniciatyvą į savo gniaužtus vilniečiai paėmė, kai Petaras Mamičius kamuolį siuntė į varžovų baudos aikštelę, į ją įkirtęs Paulius Golubickas suklaidino vartininką Mantą Bertašių. Vėliau puikią progą rezultatą padvigubinti galėjo Donatas Kazlauskas, bet vartininkas šį kartą žaidė užtikrintai.

Savąjį šansą svečiai turėjo 25 min., tačiau Maksimo Andrejevo šūvį atrėmė Tomislavas Duka, tuo tarpu namų ekipa jau kitame epizode pabėgo į greitą ataką, kurios Mathiasas Oyewusi įvarčiu nepavertė, taip pat 29 min. šalia skersinio smūgiavo ir Konstantinas Šulcas.

Antrojo kėlinio pradžioje pavojus kilo prie „Bangos“ vartų, kai Adamas Fofana kamuolį pasiuntė link M. Oyewusi, pastarojo smūgį atrėmė M. Bertašius. 74 min. už kamuolio užsikabinti bandė Cesaras Cesinha, tačiau vartus laiku palikęs T. Duka neklydo, vėliau sykį pavojingai smūgiavo Vilius Piliukaitis ir Ze Eduardo.

Po 29-ojo A lygos turo „Žalgiris“ su 65 taškais rikiuojasi antras, savo ruožtu „Banga“ savo sąskaitoje turi 27 taškus bei rikiuojasi 8-oje pozicijoje.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais rugsėjo 17 dieną Vilniuje su „Riteriais“.

Gausiai Šiaulių miesto stadione susirinkę žiūrovai stebėjo istorines A lygos rungtynes, nes būtent jose pirmą kartą buvo naudojama VAR sistema.

29-ajame čempionato ture „Kauno Žalgiris“ dramatiškoje dvikovoje su FA „Šiauliai“ ekipa pasidalino po tašką 1:1 (1:0).

Susitikimas prasidėjo pagal kauniečių planą – jau trečiąją minutę po Viliaus Armanavičiaus perdavimo kamuolį į tolimąjį vartų kampą pasiuntė Gratas Sirgėdas.

Pirmajame kėlinyje rezultatas nepasikeitė, tačiau tam progų tikrai buvo – kelis kartus pavojingai smūgiavo Artūras Dolžnikovas. Vienas jo smūgis sudrebino skersinį. Vienas prieš vartininką Gustą Baliutavičių buvo iššokęs Xabi Auzmendi, tačiau puikiai sužaidė šiauliečių vartų sargas. FA „Šiauliai“ atakoje taip pat turėjo keletą galimybių, tačiau pramušti Deivido Mikelionio ginamų vartų nepavyko.

Antrajame kėlinyje dvi puikias progas nuostabiais perdavimais komandos draugams sukūrė Danielis Romanovskis – po Simono Urbio smūgio „Žalgirį“ gelbėjo D. Mikelionis, o Eligijus Jankauskas į vartus nepataikė.

75-ąją minutę po Divino Naah smūgio šiauliečius įspūdingai gelbėjo vartininkas, o prie kamuolio atsidūręs Gratas Sirgėdas į vartus nepataikė.

Jau septintąją kompensuoto laiko minutę po VAR peržiūros arbitras iš Latvijos parodė į 11 metrų žymą. Ukrainietis Oleksijus Ščebetunas šaltakraujiškai realizavo baudinį ir FA „Šiauliai“ iškovojo tašką.

Žalgiriečiai po šių lygiųjų su 39 taškais rikiuojasi penktoje turnyro lentelės pozicijoje, FA „Šiauliai“ ekipa sąskaitoje turi 55 taškus ir užima trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją