Jei „Žalgiris“ ir „Lech“ sėkmingai įveiktų antrą UEFA Europos lygos atrankos etapą, pirma šių komandų tarpusavio akistata rugpjūčio 1 d. įvyktų Vilniuje, o atsakoma – po savaitės Poznanėje.

„Žinoma, man asmeniškai būtų labai įdomu susitikti su Lenkijos komanda“, – sakė M. Zubas. – Kalbant apie „Lech“ fanus, kai reikalai klostosi nepalankiai jų komandai, jie gali būti labai agresyvūs. Į Vilnių jų gali suvažiuoti ne vienas šimtas – tai yra rimta jėga. Nenoriu sakyti, kad padėtis bus sunki, bet tokiame nedideliame stadione policijai ir apsaugininkams užtikrinti saugumą gali būti nelengva“.

Specialistas prisipažino neabejojantis, kad Lenkijos vicečempionai nepaslys ir peršoks Espo „Honka“ klubo iš Suomijos barjerą (pirmą mačą svečiuose „Lech“ laimėjo 3:1).

Tuo tarpu „Žalgiris“ ketvirtadienį išvykoje mėgins išsaugoti LFF stadione susikrautą dviejų įvarčių persvarą prieš Jerevano „Piunik“ (Armėnija) komandą. Praėjusią savaitę po Kamilio Bilinskio ir Ryčio Leliūgos taiklių smūgių žalgiriečiai šventė pergalę 2:0.

M. Zubo nuomone, turimas pranašumas dar negarantuoja kelialapio į trečią Europos lygos atrankos etapą, kadangi Armėnijoje jo auklėtiniams teks kovoti ne tik su varžovais, bet ir su daugiau nei 30 laipsnių karščiu.

Treneris taip pat atskleidė, jog ketvirtadienį „Žalgiris“ rungtyniaus tokia pačia taktika kaip ir prieš savaitę.

„Galbūt daug kas tikėjosi, kad mače Vilniuje žaisime panašiai kaip pirmo etapo dvikovose su airiais (Dublino „St. Patrick's Athletic“ – DELFI): bandysime dominuoti aikštėje, spausti varžovus. Bet „Piunik“ komanda – visiškai kitokia nei ankstesni mūsų oponentai. Žaidžiant su tokiais priešininkais reikia neskubėti, leisti jiems kontroliuoti kamuolį ir laukti galimybių pasižymėti. Jerevane nuo pačios pirmos minutės pulti turės armėnai, ir mums tai tik į naudą. Esame fiziškai stipresni, aukštesni, todėl progų pirmiausia gali pasitaikyti realizuojant standartines situacijas“, – į būsimą mūšio lauką žvelgė M. Zubas.

Jam antrino ir gynėjas Georgas Freidgeimas.

„Svarbiausia bus neįsivelti į atvirą futbolą. Turime pranašumą, todėl laikas bus mūsų sąjungininkas. Turėsime žaisti kantriai ir laukti savo progų. Jai bent vieną išnaudosime, varžovams reikės mušti jau keturis įvarčius“, – skaičiavo pirmame mače su „Piunik“ po keitimo aikštėje pasirodęs futbolininkas.

Į Jerevaną Vilniaus ekipa išskris trečiadienį. Namuose liks tik raumenį pasitempęs saugas Ramūnas Radavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)