36-erių Stambulo „Galatasaray“ puolėjas neslepia minčių apie atsisveikinimą su didžiuoju sportu, kuomet kitą vasarą baigs galioti dabartinė jo sutartis.

„Šis sezonas man gali būti paskutinis“, – sakė vos 169 cm ūgio mažylis.

Prieš tai ilgametis Belgijos rinktinės futbolininkas dar norėtų išgirsti Čempionų lygos himną Stambule, kurio buvo įpratęs klausytis atstovaudamas „Napoli“ (Italija).

Turkijos čempionai į prestižinį Europos turnyrą mėgina sugrįžti po trejų metų pertraukos.

„Pernai atvykęs žaisti į Stambulą, būtent to pasigedau labiausiai. Norėčiau vėl patirti Čempionų lygos dvasią, net negaliu įsivaizduoti, kokia atmosfera tuomet būtų mūsų stadione“, – kalbėjo D. Mertensas, kuris praėjusią vasarą paliko Italiją tapęs rezultatyviausiu visų laikų „Napoli“ žaidėju (148 įvarčiai).

Dėl šio tikslo belgas dabar ir pats darbuojasi pasiraitojęs rankoves.

Antrame atrankos etape Vilniuje jis rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie lygiųjų 2:2 su „Žalgiriu“, o atsakomajame susitikime Stambule praėjusią savaitę įspūdingu smūgiu pelnė vienintelį ir lemiamą įvartį.


Trečiame etape D. Mertensas vėl pasižymėjo, o „Galatasaray“ pirmosiose rungtynėse išvykoje antradienį 3:0 pranoko Slovėnijos čempionę Liublianos „Olimpija“, kurios gretose dėl traumos žaisti negalėjo Lietuvos rinktinės atstovas Justas Lasickas.

Primename, kad Lietuvos čempionas „Žalgiris“ pasirodymą tęs UEFA Europos lygos atrankoje, kurios trečiame etape laukia akistatos su stipriausia praėjusio sezono Švedijos komanda Geteborgo „Hacken“.

Pirmoji dvikova ketvirtadienį įvyks Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją