Nepaisant patirtos apmaudžios nesėkmės, žalgiriečiai be tarptautinių kovų vis tiek neliks mažiausiai iki pat rugsėjo.

Iš UEFA Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikels į Europos lygos atranką (rugpjūčio 10 ir 17 d.) ir susitiks su „Hacken“ klubu iš Švedijos – pirmojo akistata jau ketvirtadienį LFF stadione.

„Žalgiris“ pademonstravo, kad jau yra brandi, solidi europinė komanda ir kietas riešutas bet kokio kalibro priešininkui. Rungtynės su „Galatasaray“ mums dar kartą tą patvirtino. Gal kažkoks net apmaudas dabara jaučiasi, nes tiek pagal žaidimo turinį, tiek pagal sukurtus momentus žalgiriečiai buvo arti ir turėjo realių progų įmušti įvartį. Ir netgi ta iki paskutinės minutės išlaikyta intriga sako, kad varžovams šita pergalė nebuvo jau labai lengva“, – „Delfi TV“ laidoje „Sporto baras“ sakė Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

„Manęs nenustebino jų geras žaidimas, visgi ta sukaupta patirtis duoda pasitikėjimo. „Žalgiris“ jau moka žaisti tarptautines rungtynes ir gerai laikytis jose savo žaidybinio plano. Tas pralaimėjimas buvo labai garbingas ir orus“, – teigė jis.

Strategas nepuolė kritikuoti auksines progas švaisčiusio puolėjo Mathiaso Oyewusi.

„Džiugina tai, kad, ko gero, dvi realiausios rungtynių progos buvo „Žalgirio“, kai M. Oyewusi išėjo vienas prieš vartininką ir turėjo visas galimybes pagalvoti, kur pramušti kamuolį. Gaila, kad nė viena iš tų progų nebuvo paversta įvarčiu.

Norėtųsi daugiau, bet jeigu jis išnaudotų visas progas arba 75 procentus, mes jo Vilniuje tikrai nebematytume. Jis pasižymi išskirtinėmis greičio savybėmis, o išvysčius jį labai sunku tiksliai užbaigti, nes kiekvienas milimetrinis judesys turi įtakos, o dar reikia ir priimti teisingą sprendimą, kur smūgiuoti.

Bet kokiu atveju „Žalgirio“ pavojus kyla iš kontratakų ir sunku net pagalvoti, kaip komanda atrodytų be M. Oyewusi. Nėra tinkamo jam pakeitimo – žaidėjo, kuris galėtų atlikti tokias pačias funkcijas“, – tikino E. Jankauskas.

Tuo metu komentuojant pergalingą turkams įvartį 31 minutę įspūdingu šūviu iš toli pelniusio Drieso Mertenso epizodą Edgarui teliko pripažinti „Galatasaray“ veterano talentą.

„Kažkas fantastiško. 25 metrai iki vartų ir ore taip pataikyti į kamuolį. Na, meistriškumas. Tai buvo akiplėšiškas namų darbas, nes žalgiriečiai nebuvo jau taip toli nuo D. Mertenso, bet perdavimo kokybė buvo itin gera ir tada tas kontaktas su kamuoliu. Belieka tik nukelti skrybėlę“, – šypsojosi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją