„Svarbi, sunki pergalė, turbūt kitokios ir nebuvo galima tikėtis žaidžiant Europos lygoje. Vyrai atidavė, ką galėjo. Galima tik pagirti už jų atsidavimą aikštėje“, – kalbėjo V. Urbonas.

„Buvo sunkių momentų: kada sunku – kentėjome, kada reikėjo gintis – gynėmės, kada atakavome – sukūrėme ir priekyje. Keletą momentų lydėjo sėkmės faktorius, viskas susidėjo į vieną, gražią, svarbią pergalę, įrodančią, jog neatsitiktinai ateis tas laikas, kada pratęsime tarptautinių kovų sezoną rudenį. Komandai čia dalyvauti yra didelis dalykas“, – „Ekrano“ svetainėje internete cituojamas strategas.

„Pirmą kėlinį, rodos, normaliai pradėjome, vėliau varžovai ėmė diktuoti savo sąlygas. Kaip ir minėjau, reikėjo kantrybės, tokio užsispyrimo, parodyti charakterį, gerai apsiginti. Džiaugiuosi, jog pirmas kėlinys taip baigėsi, varžovai galbūt dar nėra pačios geriausios formos. Antrajame kėlinyje gal emocijos paveikė, sukūrėme progas, atakavome. Žiūrovų palaikymas jautėsi, pasiekėme įvartį ir iškovojome pergalę.

Komanda dar kartą įrodė, jog yra subrendusi ir pergalė nėra atsitiktinumas. Rungtynės su BATE buvo gal nuviliančios rezultato prasme Barysove. Pati komanda yra subrendusi tam lygiui, kuris yra čia, Europos lygoje. Futbole visko būna. Kartais tenka ir pralaimėti. Rungtynių intensyvumas duoda savo ir atsarginių suolelis nėra toks, kuris leistų deramai atstovauti abiejuose frontuose“, - kalbėjo treneris prisiminęs pralaimėjimą „Žalgiriui“.

„Į Izraelį vyksime pasipildę žaidėjais, kurie šiandien negalėjo žaisti – Ignu Dedura ir Marko Andelkovičiumi. Adama Fofana šiandien taip pat nežaidė sau įprastoje pozicijoje, rungtyniavo vidurio saugu, jam tai visiškai netipiška. Tačiau situacija to reikalavo.

Izraelyje turėsime daugiau žaidėjų. Rungtynės ten prasidės 0:0. kovosime, bus labai sunku, tvyros didžiulis karštis, turės varžovai didžiulį palaikymą. Bet, manau, jiems pirmų rungtynių rezultatas yra įrodymas, jog mes esame kažko verti“.

Atsakomosios rungtynės Izraelyje – kitą ketvirtadienį.

Patekęs į grupių varžybas „Ekranas“ galėtų tikėtis nemenkų išmokų

Penktadienį išplatinti duomenys apie praėjusių metų Europos lygos dalyvių pajamas, gautas iš UEFA už dalyvavimą šiose varžybose. 48 komandos, kurios rungėsi pirmame – grupių varžybų – etape gavo po 1 mln. eurų.

Dar po 140 tūkst. klubams atiteko už pergales ir po 70 tūkst. eurų – už kiekvienas lygiąsias grupių varžybose.

Į kitą etapą patekusios komandos gavo po 200 tūkst. eurų, dar po 300 tūkst. atiteko aštuntfinalio dalyviams, po 400 tūkst. – ketvirtfinalininkams ir po 700 tūkst. – pusfinalininkams.

Čempione tapusi „Porto“ papildomai gavo 3 milijonus, o finale pralaimėjusi „Braga“ – 2 milijonus eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją