Vėlų antradienio vakarą Žemutinės Saksonijos vidaus reikalų ministras Borisas Pistorius sakė, kad sprogmenų nerasta.

Specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė „Niedersachsenstadion“ arenoje rastas be priežiūros paliktas lagaminas, kuris budintiems pareigūnams pasirodė įtartinas.

Tą patį vakarą dėl saugumo pažeidimų Hanoveryje evakuota ir koncertų salė „TUI Arena", kurioje gali susirinkti 14 tūkst. žmonių, skelbia BBC. Čia antradienio vakarą turėjo koncertuoti grupė „The Söhne Mannheims".

Policijos vadas Volkeris Kluwe sakė visuomeniniam transliuotojui NDR, kad buvo iškilęs „konkretus grėsmingas scenarijus visam Hanoveriui“, pridūręs, kad buvo „rimtų planų įvykdyti sprogdinimą“.

„Gavome konkrečių užuominų, kad buvo planuojama įvykdyti sprogdinimą stadione, – pabrėžė jis. – Mes jas vertinome rimtai, todėl ėmėmės priemonių.“

„Tai buvo suplanuota potencialių islamistų užpuolikų", - „Spiegel" sakė vienas šaltinis iš saugumo tarnybų.

Kaip praneša Vokietijos naujienų agentūra DPA, informacija apie galimą teroristinę ataką Hanoveryje gauta iš „užsienio žvalgybos tarnybų". „Bild" duomenimis, apie planuojamą ataką Vokietiją įspėjo Prancūzijos žvalgyba - esą teroristinė grupuotė planavo įvykdyti sprogimą šalia stadiono, kur tuo metu rungtynes turėjo stebėti ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Vietos žiniasklaida skelbė, kad šalia stadiono buvo rastas greitosios pagalbos automobilis, pilnas sprogmenų. Ši informacija vėliau paneigta.

Imtasi griežtų saugumo priemonių, uždaryta dalis centrinės traukinių stoties

Žiūrovai buvo skubiai evakuoti iš 49 tūkst. vietų stadiono. Panikos ženklų nebuvo, o dauguma aistruolių šią žinią sutiko santūriai.

„Lankytojai (žiūrovai), kurie jau buvo tuo metu stadione, buvo paprašyti palikti stadioną be panikos“, – sakoma trumpame policijos pranešime.

Hanoveryje buvo imtasi labai griežtų saugumo priemonių: stadioną apsupo automatais ginkluoti policininkai, buvo apieškoti žurnalistai, atvykę stebėti rungtynių, o policijos šunys apuostė jų daiktus, tikrindami, ar nėra sprogmenų.

„DW Sports" pranešė, kad visi traukiniai, važiuojantys nuo stadiono pusės, buvo sustabdyti. Visų pėsčiųjų buvo paprašyta iš evakuoto stadiono teritorijos pasišalinti kuo greičiau. Kiek vėliau uždaryta ir dalis centrinės Hanoverio traukinių stoties - pranešta, kad čia taip pat rastas įtartinas paketas.

Sprogmenų nerasta

Vokietijos šiauriniame Hanoverio mieste antradienio vakarą buvo evakuotas stadionas ir atšauktos šalies rinktinės draugiškos rungtynės su Nyderlandais, bet kol kas nebuvo rasta jokių sprogmenų ir nebuvo suimta jokių įtariamųjų, pranešė vienas to regiono ministras.

Žemutinės Saksonijos vidaus reikalų ministras Borisas Pistorius sakė per spaudos konferenciją, kad gandai apie neva rastą užminuotą greitosios pagalbos automobilį nebuvo patvirtinti.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as sakė, kad rungtynės Hanoveryje, kuriose turėjo dalyvauti kanclerė Angela Merkel ir kiti Vokietijos vyriausybės nariai, buvo atšauktos „siekiant apsaugoti visuomenę“, bet išsamesnių detalių nepateikė.

Ministras pareiškė, kad „mes turėjome svarių priežasčių, karčių priežasčių“, o Hanoverio policija anksčiau sakė, kad buvo iškilusi sprogdinimo grėsmė visame mieste.

Antradienį Briuselyje turėjusios įvykti futbolo rungtynės tarp Belgijos ir Ispanijos komandų taip pat buvo atšauktos, kadangi šalyje vykdoma įtariamojo, surengusio išpuolius Paryžiuje, paieška.

Primename, kad teroro aktų pavojaus lygis Europos šalyse buvo padidintas po praėjusį penktadienį Paryžiuje (Prancūzija) įvykdytų išpuolių, per kuriuos žuvo 129 žmonės.

Tąkart dalis teroristų grupelės – trys savižudžiai – susiprogdino prie „Stade de France“ stadiono kontrolinių rungtynių tarp Prancūzijos ir Vokietijos nacionalinių komandų metu.

Mačą stebėjo ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kurį apsauga išvedė iš tribūnų nugriaudėjus sprogimams.

Dalyvauti turėjo ir A. Merkel

Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat ketino apsilankyti pasaulio čempionų akistatoje su olandais.

Tai jau trečias kartas per mažiau nei savaitę, kai Vokietijos futbolininkai tiesiogiai susiduria su teroro grėsme.

Prieš penktadienio dvikovą Paryžiuje visa rinktinė buvo išgabenta iš viešbučio po anoniminio įspėjimo apie jame tariamai padėtą sprogmenį.

Po rungtynių su prancūzais sužinoję apie pašonėje įvykusias atakas ir nuogąsdaudami dėl savo saugumo, vokiečiai nakvojo „Stade de France“ stadione. O antradienį jų autobusas, pasak komandos atstovo žiniasklaidai Jenso Grittnerio, buvo sustabdytas pakeliui į Hanoverio stadioną ir nukreiptas į saugią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1275)