Pagrindinis renginio organizatorius vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas susirinkusių žurnalistų ir futbolininkų prašė dialogo teigdamas, kad iki šiol Lietuvos futbole buvo tik monologai, kurie privedė prie futbolo merdėjimo Lietuvoje ir korupcijos federacijos viduje. V. Ivanausko poziciją palaikė buvęs rinktinės žaidėjas Tomas Ražanauskas, Stasys Danisevičius, Vilniaus „Žalgiryje“ sužaidęs beveik 300 rungtynių. Į diskusiją įsitraukė ir daugiau futbolininkų.

„Situacija kritinė. Jei neišspręsime šių problemų, galėsime gyventi tik atsiminimais apie futbolą. Federacijos veikla yra neskaidri, prezidentas susijęs su Kauno nusikaltėliais ir yra praradęs visą futbolo bendruomenės ir investuotojų pasitikėjimą“, – žodžių į vatą nevyniojo V. Ivanauskas.

Tuo metu vyriausias amžiumi S. Danisevičius teigė, kad federacijos požiūris į veteranus yra per mažas ir nepagarbus.

„Veteranams trūksta pagarbos. Jei nėra šaknų iš praeities tai mes niekur ir nenueisim. Mano bendraamžių „Spartako“ futbolininkų rungtynes stebėjo 30 tūkstančių žiūrovų, o dabar net nesame kviečiami į Lietuvos rinktinės rungtynes“, – kalbėjo S. Danisevičius.

Čia pat tai patvirtino ir Algimantas Liubinskas, Lietuvos rinktinei vadovavęs 97-eriose rungtynėse. Paskutines Lietuvos rinktines rungtynes jis žiūrėjo su Raimondu Žutautu stovėdamas ant laiptų. Šio forumo organizatoriai taip pat negavo pakvietimų, kai pasaulyje yra priimta visus, bent kartą už savo šalį žaidžiusius, futbolininkus pakviesti į rungtynes.

T. Ražanauskas stojo ginti futbolininkų socialinių garantijų.

„Reikia apsaugoti žaidėjus. Jei federacija davė licenziją klubui, tai turi prisiimti atsakomybę už klubą. Žlugus klubui federacija turi žaidėjams išmokėti atlyginimus. Dabar žaidėjai tik treti ar ketvirti eilėje išmokamų pinigų eilėje. Dar blogiau gavus traumą. Tada tu tampi nebereikalingas klubui“, – kalbėjo futbolininkas pats nukentėjęs žlugus jo klubui.

Sportininkas pasakojo, kad jam žaidžiant Šveicarijoje futbolo federacija jo net neregistravo, kol klubas nesutvarkė savo prieš tai patvirtinto biudžeto.

Pagal V. Ivanausko šaltinius, bendras LFF biudžetas siekia 29 milijonus litų, nors žiniasklaidai J. Kvedaras yra teigęs, kad biudžetas siekia tik 6 milijonus.

Bendruomenės nuomone pinigai turi būti panaudojami A lygos skatinimui ir klubų premijavimui norint konkuruoti bent jau Baltijos šalyse, viso vaikų ir jaunimo futbolo rėmimui, žaidėjų ir trenerių socialinei apsaugai.

Pasak jų, šios priemonės skatins konkurenciją tarp klubų ir futbolo lygis bei populiarumas kils, klubai bus motyvuoti investuoti į vaikų futbolą ir trenerių kvalifikacijos kėlimą.

Futbolo bendruomenė siekia surengti neeilinę LFF konferenciją. Pirmadienį startuoja futbolo bendruomenės internetinė svetainė, kurioje visi norintys galės pasiūlyti savo mintis ir savo pasiūlymus galės pareikšti visos Lietuvos futbolo bendruomenės žmonės – nuo trenerių iki sirgalių.

S. Danisevičius visiems palinkėjo drąsos,V. Ivanauskas, teigė, kad Lietuvos futbolas vis tiek nebeturi, ko prarasti, o paklaustas, ar už šios grupės nesislepia Liutauras Varanavičius ir jo tikslai, patikino, kad ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)