Tai – daugiausiai titulų susižėrusi Slovakijos komanda. Nuo 1919 metų „Slovan“ futbolininkai 24 kartus laimėjo vietos čempionatą ir 18 sykių kėlė į viršų šalies taurę. Skambiausias pasiekimas yra 1969 metais iškovota Taurių laimėtojų taurė, kai finale 3:2 buvo įveikta „Barcelona“ (Ispanija).

„Slovan“ ekipoje savo laiku žaidė legendinis vengrų futbolininkas Laszlo Kubala, taip pat čia profesionalo karjerą pradėjo šių laikų žvaigždė „Napoli“ (Italija) klubo saugas Marekas Hamšikas. Vienas Slovakijos sostinės ekipos žaidėjas puolėjas Peteris Dubovsky 1993 metais iš „Slovan“ persikėlė į Madrido „Real“ klubą. Kiek vėliau jis atvyko į „Oviedo“ ekipą, tačiau tragiškai mirė atostogaudamas Tailande, kai jam buvo vos 28-eri.

Iš dabartinių žaidėjų galima išskirti Vengrijos rinktinės puolėją Tamasą Priskiną, taip pat patyrusį Slovakijos rinktinės gynėją Kornelį Salatą ir vartininką Janą Muchą, kuris yra ir „Slovan“ komandos kapitonas. Pastarajam teko žaisti ir Vilniuje: vartų sargas rungtyniavo rinktinių mače, kuris baigėsi 1:1 ir įsimintinose rungtynėse, pasibaigusiose Varšuvos „Legia“ ekipos fanų ir policijos karu. Tada J. Muchą pirmame kėlinyje buvo du kartus nuginklavo Vilniaus „Vėtros“ futbolininkai.

Dvejus metus iš eilės vietos čempionate triumfuoti negalintis „Slovan“ klubas šiuo metu 11-os komandų turnyre žengia trečias, nuo lyderės „Žilina“ ekipos atsilikdamas 12 taškų. Į Slovakijos pirmenybių kovas būsimas „Žalgirio“ varžovas sugrįš vasario viduryje.

Šiais metais „Slovan“ ekipa sužaidė jau ketverias kontrolines rungtynes. Buvo iškovotos pergalės prieš Plovdivo „Lokomotiv“ (Bulgarija, 1:0) ir Bukarešto „Steaua“ (Rumunija, 2:1), sužaista lygiosiomis su Zagrebo „Dinamo“ (Kroatija, 2:2) ir pralaimėta „Botošani“ (0:1) komandai iš Rumunijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)