Akivaizdu, kad šis sandoris „Arsenal“ komandai jau buvo naudingas.

Būtent Th. Henry, kuris pasirodė aikštėje antrame kėlinyje, 78-ą minutę tiksliu smūgiu nuginklavo „Leeds“ vartininką. Tai buvo 227-as Th. Henry įvartis, atstovaujant „Arsenal“ klubui.

Iki tol šeimininkams sunkiai sekėsi išklibinti darnią svečių iš Lidso gynybą, bet veterano įvarčio pakako kelialapiui į ketvirtą etapą iškovoti. Jame Arsene'o Wengero auklėtiniai susitiks su Birmingemo „Aston Villa“ komanda.

Rungtynės

Rungtynės „kanonieriams“ prasidėjo nelengvai, kurie tiesiog klimpo svečių komandos gynyboje. Kiek vėliau šeimininkai pradėjo demonstruoti kur kas geresnį žaidimą ir atakos viena po kitos ritosi prie „Leeds“ ekipos vartų.

31-ą minutę treneris A. Wengeras buvo priverstas atlikti keitimą, kadangi traumą patyrė Francisas Coquelinas. Vietoj jo į aikštę žengė Nico Yennarisas. Po šio keitimo „Arsenal“ futbolininkai prie varžovų komandos vartų nesugebėjo sukurti nieko pavojingo, todėl po pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus - 0:0.

Antroje rungtynių dalyje aktyvus buvo jaunasis „kanonierių“ saugas Alexas Oxlade‘as Chamberlaine‘as. 66-ą minutę „Emirates“ stadione įvyko tai, ko ilgai ir kantriai laukė visi „Arsenal“ komandos aistruoliai. Po keitimo į aikštę žengė buvęs „kanonierių“ lyderis Th. Henry.

78-ą minutę Alexas Songas pamatė atsidengusį Th. Henry, pastarasis puikiai priėmė jam adresuotą perdavimą ir „Leeds“ ekipos vartininkas Andrew Lonerganas buvo priverstas traukti kamuolį iš vartų tinklo, 1:0.

Prancūzas po įvarčio šiltai apsikabinimas su treneriu A. Wengeru ir išreiškė pagarbą „Arsenal“ klubo aistruoliams.

Rungtynių pabaigoje svečiai iš Lidso turėjo keletą galimybių rezultatą išlyginti, tačiau „Arsenal“ klubo vartininkas lenkas Wojcechas Szczesny atrėmė visus varžovų smūgius.

Rezultatas

Londono „Arsenal“ 1 - 0 „Leeds“

78' [1 - 0] Th. Henry

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją