Tai buvo H grupės pirmojo turo rungtynės. Lygiai po savaitės, kitą ketvirtadienį, žaliai-balti namuose priims Šveicarijos vicečempioną „Basel“.

Pastarasis pirmame mūšyje 3:1 (1:1) įveikė Jerevano „Piunik“ ekipą.

Spalį vilniečių laukia dvikovos su „Piunik“ ir kelionė į Šveicariją, o grupių etapo varžybos bus baigtos lapkričio 3 dieną namuose su „Slovan“.

Lietuvos atstovai kelias tikslą patekti į kitą varžybų etapą.

Rungtynių eiga:

Susitikimą gerokai aktyviau pradėjo šeimininkai, kurie per pirmas 10 minučių net tris kartus pakankamai pavojingai grasino Edvino Gertmono ginamiems vartams.

Atlaikę pirmąjį varžovų šturmą žalgiriečiai numušė rungtynių tempą ir pasiūlė ramesnį futbolą.

Įpusėjus kėliniui baudos aikštelėje kamuolį gavo Fabienas Ourega, tačiau jo smūgis kaire koja lėkė virš vartų.

Netrukus puikų šansą susikūrė slovakai, bet Uche Agbo bandymui iš dėkingos padėties taip pat pritrūko tikslumo.

Nors kėlinį pakiliau užbaigė „Žalgirio“ futbolininkai, švieslentėje lygybė – 0:0.

Pačioje antro kėlinio pradžioje aštrios kontratakos smaigalyje atsidūrė F. Ourega, tačiau jam šūvis nenusisekė.

Skolingi neliko ir bratislaviečiai, bet du iš eilės itin pavojingūs jų išpuolius meistriškai atrėmė E. Gertmonas.

62 min. po F. Ourega perdavimo link tolimojo virpsto Francis Kyeremeh atsidūrė laisvas dešiniajame krašte apie 8 metrus nuo vartų. Deja, ganietis iš eigos smūgiavo netaikiai.

Baigiantis dvikovai slovakai surengė varžovų vartų apgultį, bet taip nieko ir nepešė – 0:0.

* * *

Tai – pirmas kartas šalies futbolo istorijoje, kuomet Lietuvos klubas pasirodymą Europoje pratęs UEFA turnyro grupių etape.

Grupės nugalėtojas iškart pateks į aštuntfinalį, antrą vietą užėmusi komanda dėl vietos atkrintamosiose susitiks su Europos lygos grupių etape trečią vietą užėmusia ekipa.

Debiutas Konferencijų lygoje „Žalgirio“ kišenę papildys mažiausiai 2,94 mln. eurų – tokią išmoką gaus kiekviena grupių etapą pasiekusi ekipa.

Papildomai užsidirbti sostinės klubas galės aikštėje: kiekviena pergalė bus įvertinta 500 tūkst. eurų premija, lygiosios – 166 tūkst. eurų. Be to, grupių nugalėtojams atiteks dar 650 tūkst. eurų, antrą vietą užimsiančioms komandoms – 325 tūkst.

Tarptautinį pasirodymą šią vasarą „Žalgiris“ pradėjo iš Čempionų lygos kvalifikacijos eliminuodamas „Ballkani“ (Kosovas, 1:1 ir 1:0) bei „Malmo“ (Švedija, 1:0 ir 2:0), tačiau užkliuvo už trečiojo barjero – Budės „Glimt“ (Norvegija, 0:5 ir 1:1).

Europos lygos lemiamame atrankos etape bendru rezultatu 3:4 (0:1, 3:3) nusileista Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) ekipai.

Praėjusiame sezone, kuris buvo inauguracinis, pirmąjį Konferencijų lygos titulą iškovojo AS „Roma“ iš Italijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)