Antrąjį sezoną Lietuvos čempionų gretose pradedantis futbolininkas portalui futbolas.lt pasidalino mintimis apie abiejų ekipų galimybes triumfuoti Supertaurės rungtynėse, trenerius bei artėjančią sezono pradžią.

Kokios nuotaikos prieš sekmadienį vyksiančias LFF Supertaurės rungtynes?

Nuotaikos geros, darbinės. Komanda nusiteikusi kautis ir yra pasiruošus šimtu dešimčia procentų. Po finalo nuotaika bus dar geresnė.

Ar nepritrūko laiko pasiruošti?

Pasiruošimas praėjo puikiai. Buvo vienas malonumas dirbti pagal trenerio treniruočių metodiką. Žinoma, dar turime patobulinti kai kuriuos žaidimo aspektus. Kaip sakoma, tobulumui ribų nėra.

Kalbant apie trenerių metodikas, jums teko dirbti ir su „Trakų“ strategu Valdu Urbonu. Ar galėtumėte palyginti šiuos du strategus?

Apie V.Urboną tik geri prisiminimai. Tai puikus treneris, gerai žinantis kaip paruošti komandą atitinkamoms rungtynėms. Abu šie treneriai yra išties aukšto lygio. Abu turi savo vizijas ir jų laikosi. V.Dambrauskas yra dar ganėtinai jaunas ir ambicingas treneris. Jis tikras maksimalistas, užsispyręs. Taip pat jis puikiai supranta savo komandos futbolininkus, yra puikus taktikas. Negalėčiau išskirti, kuris yra geresnis.

Prieš atvykdamas į Vilnių džiaugėtės, kad vėl teks dirbti su Valdu Dambrausku. Ar viskas yra taip, kaip ir tikėjotės?

Tikrai taip. Džiaugiausi dėl to, o atvykęs gavau viską, ko man reikėjo, ko tikėjausi. Galbūt net daugiau.

Ar nemažas skaičius naujokų nepadarys „meškos paslaugos“ ekipai rungtynėse su beveik nepasikeitusiu varžovu?

Nemanau, kad nuo to jiems bus lengviau. Esame puikiai sukomplektuota komanda, turime puikų trenerių štabą, puikų komandos personalą. Išlikome lygiai toks pats vieningas kumštis kaip ir pernai, sieksime tų pačių tikslų.

Komandą papildė ir jūsų pozicijos futbolininkų? Ar nebijote konkurencijos?

Jei papildė, reiškia, kad komandai jie buvo reikalingi. Konkurencija tik suteikia papildomos motyvacijos stengtis bei judėti į priekį.

Nemažai žinomų žmonių Lietuvos futbole kalba apie „Trakų“ galimybes iškovoti Supertaurę. Ar tai nesukelia papildomo spaudimo?

Labai gerai, kad kalba. Tegul. Mums tai prideda tik stimulo dirbti ir įrodyti ką sugebame. Spaudimo nejaučiame.

Ar rungtynės su buvusia savo komanda jums sukelia papildomų jausmų?

Ne, man tai nesukelia jokių papildomų jausmų. Aš tiesiog stengiuosi susikoncentruoti į įvykius aikštėje. Laiko jausmams nėra.

Ką manote apie burtus, kurie lėmė, jog sezono starte su Trakais“ teks sužaisti dvejas rungtynes?

Bus įdomu tiek žiūrovams, tiek mums patiems. Nors tai tik sezono pradžia, ji bus labai svarbi. „Žalgiryje“ kitų tikslų nėra – tik pergalės.

Jūsų asmenine nuomone, ar Supertaurės varžybos yra reikalingos?

Tokios varžybos yra žaidžiamos visur, tad manau, kad reikalingos. Kuo daugiau tokių renginių, tuo Lietuvos futbolui geriau.