Pirmadienio vakarą DELFI susisiekus su D. Šemberu, pastarasis jau buvo atskridęs į Maskvą. Saugo ir gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti žaidėjas teigė netrukus grįšiantis ir į Lietuvą.

„Deja, tai ne gandai, o realybė“, – kalbas apie suirutę vieno Rusijos pirmos lygos favoritų klube patvirtino lietuvis.

Vladikaukazą jis paliko po praėjusio savaitgalio rungtynių su Kaliningrado „Baltika“, kurias antrą vietą turnyre užimanti „Alanija“ komanda laimėjo 1:0. Nepaisant gerų rezultatų, viltis grįžti į Rusijos „Premier“ lygą gali greitai žlugti. „Alanijos“ vyriausiasis treneris Vladimiras Gazajevas patvirtino, jog klubas nebeturi pinigų nukeliauti į artimiausias išvykos rungtynes su Vladivostoko „Luč-Energija“, po kurių čempionato dalyviai išeis žiemos atostogų.

„Nežinau, kaip bus toliau, grįšiu aš ten ar negrįšiu. Sakykime taip: situacija kabo ore. Per artimiausias savaites visi reikalai turėtų išsispręsti“, – įtemptą padėtį apibūdino D. Šemberas.

Rusijoje jis praleido net 15 metų, kurių didžiumą atidavė Maskvos CSKA klubui. Praėjusiais metais į „Alanija“ persikėlusio lietuvio sutartis su Vladikaukazo klubu turėtų galioti iki ateinančios gegužės.

– Gali būti, kad „Alanija“ baigs savo egzistavimą nesulaukusi sezono galo? – DELFI paklausė D. Šembero

– Nesinori tuo tikėti, bet viskas atrodo būtent taip. Mes penkis ar šešis mėnesius žaidėme iš idėjos, negaudami atlyginimo. Kartu su manimi išvyko dar keli futbolininkai, kiek žinau, į paskutines rungtynes komanda irgi nevažiuos.

– Ar turite planų, ką daryti, jei Vladikaukaze komandos nebeliks

– Kol kas jokių minčių neturiu. Sunku ką nors planuoti, kol situacija su „Alanija“ klubu neaiški, kol mano sutartis dar yra. Jeigu finansinė situacija pasitaisys, o taip irgi gali nutikti, reikės grįžti ir dirbti iki kontrakto galo.

– Praėjusios rungtynės su „Baltika“ jums galėjo būti paskutinės profesionalo karjeroje?

– Gali būti ir taip. Neatmeskime tokios galimybės. Nors negaliu pasakyti, kad nebeturiu jėgų ir noro žaisti. Nežinau, ar sulauksiu pasiūlymų, kokie jie bus. Kol kas apie tai nesinori galvoti, nes laukiu, koks bus „Alanija“ klubo likimas.

– Lietuvos čempionai VMFD „Žalgiris“ neslepia, jog derasi su vienu šalies rinktinėje jau kurį laiką nebežaidžiančiu saugu. Kalba eina ne apie jus?

– Ne, su manimi „Žalgiris“ nesikalba. Ar norėčiau baigti karjerą Lietuvoje? Nematau savęs čia žaidžiant futbolo, nebent su „Prelegentų“ komanda mėgėjų lygoje. Aišku, jeigu jie priims mane, nes ten irgi dar reikia į sudėtį patekti (juokiasi – DELFI).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)