„Tokią nuomonę girdėjome, tačiau tai nėra San Marino ar Gibraltaro klubas. Estai apie mus galvoja tą patį“, – tvirtino „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Estijos komandos Lietuvos klubams nėra naujiena. Pirmą kartą burtai su estų klubu suvedė 2004 metais, kai jau nebeegzistuojanti Vilniaus „Vėtra“ susikovė su Narvos „Trans“. Vilniečiai varžovus nugalėjo bendru rezultatu 4:0, o abejose rungtynėse žaidė ir dabartinis „Trakų“ trenerių štabo narys Gintaras Rimkus.

„Tuo metu buvome aiškūs favoritai. Namie laimėjome 3:0 ir viskas buvo aišku. Tačiau per prabėgusius dvylika metų daug kas pasikeitė. Pavyzdžiui, tuomet estai žaidė be legionierių arba tuomet Lietuvos tiek rinktinės, tiek klubų lygis buvo gerokai aukštesnis nei dabar. Tikėtis dabar tokio didelio pranašumo būtų naivoka“, – dėstė G. Rimkus.

Antras Lietuvos ir Estijos klubų susitikimas įvyko po ketverių metų. Ta pati „Trans“ ekipa UEFA Intertoto taurės turnyre susikovė su Valdo Urbono treniruojamu Panevėžio „Ekranu“, kuris bendru dvejų rungtynių rezultatu 4:0 užtikrintai laimėjo ir žengė į kitą etapą.

Trečio oficialaus (UEFA rengiamuose turnyruose) estų klubo vizito mūsų šalyje teko laukti dar ketverius metus. Tąsyk Talino „Levadia“ komanda dėl išvykoje pelnyto įvarčio sugebėjo nugalėti „Šiaulius“ ir tai buvo pirmas lietuvių pralaimėjimas.

2004 m. – pergalė
2008 m. – pergalė
2012 m. – pralaimėjimas
2016 – ?

Lietuvos ir Estijos klubai dar kartą susitiks akis į akį. Dvi geriausią gynybą savo šalyse demonstruojančios komandos žygį Europoje pradeda jau šį ketvirtadienį (birželio 30-ą d.) 19.00 Vilniaus LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją