Įvarčius nugalėtojams pelnė Pedro Rodriguezas, Lionelis Messi ir Davidas Villa, o anglui Wayne'ui Rooney buvo pavykę pirmame kėlinyje rezultatą išlyginti.

Abi ekipos tarpusavyje Europos turnyruose yra žaidusios 11 kartų ir šių dvikovų balansas dabar yra katalonų naudai - jie iškovojo 4 pergalės, patyrė 3 pralaimėjimus bei pasiekė 4 lygiąsias.

„Barcelona“ klubas Čempionų lygą yra laimėjęs jau keturis kartus. Katalonai triumfavo 1991-1992, 2005-2006, 2008-2009 ir 2010-2011 metais, o anglai galutinę pergalę šventė trissyk - 1967-1968, 1998-1999 ir 2007-2008 metų sezonuose.

Rezultatas

„Barcelona“ 3 - 1 „Manchester United“

27' Pedro Rodriguez [1 - 0]
34' Wayne Rooney [1 - 1]
54' Lionel Messi [2 - 1]
69' Davidas Villa [3 - 1]

Įspėjimai:

60' Dani Alves („Barcelona“)
61' Michael Carrick („Manchester United“)
79' Antonio Valencia („Manchester United“)
86' Victor Valdes („Barcelona“)

„Barcelona“ Victor Valdes, Daniel Alves (88' Carles Puyol), Gerard Pique, Javier Mascherano, Eric Abidal, Xavi Hernandez (K), Andres Iniesta, Sergio Busquets, David Villa (86' Seydou Keyta), Lionel Messi, Pedro Rodriguez (90+1' Ibrahim Affelay).

„Manchester United“: Edwin van der Sar, Patrice Evra, Rio Ferdinand, Nemanja Vidič (K), Fabio (69' Nani), Ryan Giggs, Park Ji-Sung, Michael Carrick (77' Paul Scholes), Antonio Valencia, Wayne Rooney, Javier Hernandez.

Rungtynės

Susitikimą aktyviau pradėjo Mančesterio komanda ir 3-ią minutę Javiero Hernandezo smūgį varžovai blokavo. 8-ą minutę Wayne'as Rooney iššoko vienas prieš Victorą Valdesą, bet „Barca“ vartininkas likvidavo pavojų.

Netrukus atsigavo ir „Barcelona“, po jos futbolininkų atakos anglų baudos aikštelėje kamuolys pataikė į gynėjo Patryce'o Evra ranką, bet teisėjo iš Vengrijos Viktoro Kassai'jaus švilpukas tylėjo.

„Barcelona” perėmė iniciatyvą ir ėmė žaisti savo stiliaus futbolą su daug tikslių perdavimų. 16-ą minutę katalonų ilgas derinys baigėsi pavojingu Pedro Rodriguezo smūgiu iš arti, bet puolėjas nepataikė į varžovų vartus.

Barselonos futbolininkų spaudimas priešininkams augo ir 21-ą minutę Davido Villa smūgį atrėmė Edwinas van der Saras, o netrukus iš po Javiero Mascherano kojų kamuolį išmušė „United“ gynėjai.

Vis dėlto 27-ą minutę „Barcelona“ klubas savo persvarą pavertė įvarčiu. Po Xavi juvelyrinio perdavimo šalia anglų baudos aikštelės kamuolį gavęs Pedro Rodriguezas, veržėsi link vartų ir pasiuntė jį į apatinį artimą vartų kampą - 1:0. Sutrukdyti smūgiui nespėjo gynėjas Nemanja Vidičius.

Po įvarčio „Barca“ kiek nusiramino ir tuo tuoj pat pasinaudojo Mančesterio klubas. Anglai perėmė kamuolį varžovų aikštės pusėje, surengė žaibišką kontrataką ir po Wayne'o Rooney - Ryano Giggso - W. Rooney derinio „sienelė“ „United“ puolėjas tiksliu smūgiu išlygino santykį - 1:1.

Kėliniui baigiantis pavojingą išpuolį surengė „Barcelona“, bet Lionelis Messi, būdamas per kelis žingsnius nuo vartų, nepasiekė D. Villos skersuoto kamuolio.

Antrą kėlinio pradžioje vėl aktyvesnė buvo „Barcelona“. 52-ą minutę puikios progos neišnaudojo Dani Alvesas, o 54-ą minutę neskubi katalonų ataka baigėsi antru įvarčiu. Argentinietis L. Messi priartėjo prie „United“ baudos aikštelės ir kaire smūgiavo į vartus. Gynėjai P. Evra, Rio Ferdinandas ir N. Vidičius jam nesutrukdė ramiai prisitaikyti, o vartininkas E. van der Saras savo komandos neišgelbėjo - 2:1. Tai buvo 12-as L. Messi įvartis šio sezono Čempionų lygoje ir 53-ias visuose turnyruose.

„Barcelona“ nemažino apsukų, L. Messi ir Xavi grasino varžovų vartams 63-ią, 65-ą ir 66-ą minutėmis. „United“ gynėjams suklydus savo baudos aikštelės prieigose, L. Messi iš krašto skersavo kamuolį, kuris po rikošeto nuo gynėjų atiteko Sergio Busquetsui, šis permetė kiek atgal D. Villai, o pastarasis iš 18 metrų nuotolio nestipriai, bet tiksliai jį pasiuntė į pačią dešinę nuo savęs „devyniukę“ - 3:1.

Per likusį laiką „United“ bandė nesėkmingai organizuoti šturmą, bet varžovai patikimai gynėsi ir kontroliavo žaidimo eigą. „Barcelona“ iškovojo pelnytą pergalę galutiniu rezultatu 3:1.

Statistika:

Įvarčiai: „Barcelona“ 3 - 1 „Manchester United“;
Smūgiai į vartus: „Barcelona“ 12 - 1 „Manchester United“;
Smūgiai vartų link: „Barcelona“ 4 - 2 „Manchester United“;
Kampiniai: „Barcelona“ 6 - 0 „Manchester United“;
Kamuolio valdymas: „Barcelona“ 63 proc. - 37 proc. „Manchester United“;
Pražangos: „Barcelona“ 5 - 16 „Manchester United“;
Geltonos kortelės: „Barcelona“ 2 - 2 „Manchester United“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją