Burtų ceremonijos metu aštuoni grupių varžybų nugalėtojai buvo suporuoti su aštuoniais antras vietas pirmame etape užėmusiais klubais. Tiesa, tarpusavyje negalėjo susitikti vienoje grupėje žaidusios, taip pat – tai pačiai federacijai priklausančios ekipos.

Jau pirmos dvi poros privertė griebtis už galvų gausiai surinkusius visų UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio dalyvių atstovus. Vieną jų sudarys PSG su Zlatanu Ibrahimovičiumi priešakyje ir Anglijos „Premier“ lygos lyderė Londono „Chelsea“.

Ne ką mažiau intriguojanti žada būti ir „Manchester City“ bei FC „Barcelona“ futbolininkų akistata. Tuo labiau, kad šios komandos šiame turnyro etape grūmėsi ir praėjusiais metais – tą kartą bendru rezultatu 4:1 triumfavo katalonai.

Nuspėti nugalėtoją sudėtinga Turino „Juventus“ ir Dortmundo „Borussia“, bei FC „Basel“ ir FC „Porto“ būsimuose susidūrimuose.

Kitose porose favoritai – daugmaž aiškūs, tačiau tai nebūtinai žada jiems lengvą kelią į kitą etapą: čempiono titulą ginantis Madrido „Real“ susitiks su Gelzenkircheno „Schalke 04“, finalininkas Madrido „Atletico“ – su Lėverkuzeno „Bayer“, Miuncheno „Bayern“ – su Donecko „Šachtar“, o Londono „Arsenal“ – su AS „Monaco“.

Visos UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio poros:

PSG – Londono „Chelsea“

„Manchester City“ – FC „Barcelona“

Lėverkuzeno „Bayer“ – Madrido „Atletico“

Turino „Juventus“ – Dortmundo „Borussia“

Gelzenkircheno „Schalke 04“ – Madrido „Real“

Donecko „Šachtar“ – Miuncheno „Bayern“

Londono „Arsenal“ – AS „Monaco

FC „Basel“ – FC „Porto“

Turnyro aštuntfinalio mačai vyks kitų metų vasario 17-18 ir 24-25 d. (pirmos dvikovos) bei vasario 10-11 ir 17-18 d. (atsakomosios).

Ketvirtfinalio burtai bus traukiami kovo 20 d., o pusfinalio – balandžio 24 d.

Šio sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės 2015 m. birželio 6 d. Vokietijos sostinės Berlyno Olimpiniame stadione.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)