Prieš burtų traukimą visi kovą tęsiantys klubai buvo padalinti į du krepšelius – grupių nugalėtojus ir antrų vietų laimėtojus. Iš jų buvo ištraukta po vieną ekipą. Vienintelės išlygos – jos turėjo būti iš skirtingų šalių asociacijų ir negalėjo būti susitikusios pirmajame (grupių) etape.

Ceremoniją vedė UEFA generalinis sekretorius Gianni Infantino, UEFA varžybų direktorius Giorgio Marchetti ir būsimo finalo Lisabonoje ambasadorius Luisas Figo.

Jau pirma ištraukta pora privertė aiktelėti visus susirinkusius atstovus – atkrintamųjų varžybų debiutantai „Manchester City“ futbolininkai prieš keturiskart turnyro čempionę FC „Barceloną“.

Itin intriguojanti žada būti ir Anglijos bei Vokietijos pirmenybių lyderių – Londono „Arsenal“ ir Miuncheno „Bayern“ klubų – akistata. Šios komandos susitiko ir praėjusių metų aštuntfinalyje: tada „Bayern“ klubas Londone laimėjo 3:1, tačiau namuose suklupo 0:2 ir tik per plauką žengė tolyn bei galiausiai tapo čempionu.

AC „Milan“ bei Madrido „Atletico“ ekipų pora – taip pat neprognozuojama. Jei Milano atstovai šį sezoną žaidimas ir rezultatai primena važinėjimąsi amerikietiškais kalneliais, tai „Atletico“ demonstruoja įspūdinga formą tiek vietiniame fronte (dalinasi pirmą-antrą vietą Ispanijoje), tiek Europoje.

Visos aštuntfinalio poros:

„Manchester City“ – FC „Barcelona“

Pirėjo „Olympiacos“ – „Manchester United“

AC „Milan“ – Madrido „Atletico“

Lėverkuzeno „Bayer“ – „Paris Saint-Germain“

Stambulo „Galatasaray“ – Londono „Chelsea“

Gelzenkircheno „Schalke“ – Madrido „Real“

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Dortmundo „Borussia“

Londono „Arsenal“ – Miuncheno „Bayern“

Pirmieji aštuntfinalio mačai vyks vasario 18/19 d. ir 25/26 d., o atsakomieji – kovo 11/12 d. ir 18/19 d.

Turnyro ketvirtfinalio burtai bus traukiami kovo 21 d., o pusfinalio – balandžio 11 d.
Ištraukti UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio etapo burtai

Šį sezoną UEFA Čempionų lygoje iš viso bus sužaistos 125 rungtynės. Geriausių Europos futbolo komandų varžybų maratoną vainikuos gegužės 24 d. Lisabonoje vyksiantis finalas.

Praėjusiais metais triumfavo Miuncheno „Bayern“ klubas, kuris turnyro finale Londono „Wembley“ stadione 2:1 įveikė Dortmundo „Borussia“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)