Sieks apginti titulą

Paskutinės Baltijos U-21 futbolo varžybos vyko 2010 metų birželio mėnesį Marijampolėje. Tuomet Lietuvos U-21 rinktinė 2:1 pranoko latvius ir sužaidusi lygiosiomis 1:1 su estais bei iškovojo Baltijos taurę. Šį kartą šios amžiaus grupės turnyre pirmą kartą žais ir Suomijos atstovai.
Pasak M.Neoro, komanda itin atsakingai ruošiasi šiam turnyrui ir sau kels tikslą apginti titulą: „Vertiname šį turnyrą ir laukiame jo su nekantrumu, nes tai proga pasitikrinti savo jėgas. Esame savikritiški, tačiau tikime, jog galime laimėti turnyrą“.

Pirmieji mūsiškių varžovai bus Latvijos futbolininkai. M.Neoras šias rungtynes apibūdino kaip derbį. „Latviai visuomet buvo mūsų pagrindiniai konkurentai. Manau, kad šis kartas ne išimtis. Laukia išties nuožmi kova“.

Trūks vieno gynėjo

Lietuvos jaunieji futbolininkai ketvirtadienį surengs treniruotę Panevėžyje, o penktadienį keliaus į Estiją. Komandos sudėtyje nebus su nacionaline rinktine stovyklaujančių Emilijaus Zubo ir Karolio Chveduko. U-21 rinktinei negalės padėti ir gynėjas Donatas Nakrošius.

„Gaila, bet Lenkijos klubas nenorėjo jo išleisti, nes savaitgalį laukia svarbios rungtynės. Į Donato vietą nusprendėme pakviesti pastaruoju metu Marijampolės „Sūduvos“ startinėje sudėtyje rungtyniaujantį Gytį Urbą. Visi kiti futbolininkai sveiki ir pasiruošę turnyrui“, - apibendrino M. Neoras.

Rinktinės sudėtyje bus ir vienas naujokas – Klaipėdos „Atlanto“ gretose rungtyniaujantis devyniolikmetis saugas Justas Vilavičius. Po pertraukos į komandą kviečiami „Šiaulių“ žaidėjai Lukas Sendžikas ir Tomas Snapkauskas bei vartininkas Aivaras Bražinskas.

Lietuvos U-21 rinktinė pirmose rungtynėse šeštadienį 16 valandą, Lietuvos laiku, susitiks su Latvijos futbolininkais. Kitame Baltijos taurės pusfinalyje susitiks šeimininkė Estija ir Suomijos rinktinė. Turnyro pusfinalio porų nugalėtojai susikaus turnyro finale, o pralaimėjusios komandos rungtyniaus dėl 3 vietos.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis Baltijos taurės turnyrui:

Vartininkai: Lukas Lidakevičius („Barnsley“ FC, Anglija), Aivaras Bražinskas (Alytaus „Dainava“);

Gynėjai: Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio“, Italija), Ernestas Pilypas (FC „Šiauliai“), Jaunius Juozaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Karolis Urbaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris“), Gytis Urba (Marijampolės „Sūduva“), Tomas Snapkauskas (FC „Šiauliai“);

Saugai: Rokas Urbelis (Kuršėnų „Venta“), Tomas Birškys (FC „Šiauliai“) Simonas Paulius (FK „Ventspils“, Latvija), Martynas Dapkus (Natzrat Illit „Hapoel“, Izraelis), Fedor Černych (Novolopocko „Naftan“, Baltarusija), Justas Vilavičius (Klaipėdos „Atlantas“), Lukas Sendžikas (FC „Šiauliai“);

Puolėjai: Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva“), Lukas Kochanauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija), Karolis Laukžemis (Klaipėdos „Atlantas“), Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“).

Rungtynių tvarkaraštis:

Spalio 13 d. (šeštadienis)

16:00 Latvija U-21 - Lietuva U-21 (EJL TNTK stadionas)

Spalio 15 d. (pirmadienis)

16:00/19:00 Estija/Suomija U-21 - Lietuva U-21 (EJL TNTK stadionas/A. Le Coq Arena)