D. Beckhamas, kuris savaitgalį su Paryžiaus ekipa užsitikrino Prancūzijos „Ligue 1“ čempionų titulą, nusprendė, kad jam jau laikas pasitraukti iš didžiojo futbolo.

„Esu dėkingas PSG klubui už tai, kad jis suteikė man galimybę žaisti toliau, bet jaučiu, kad dabar yra geriausias laikas sustoti - kol dar žaidžiu aukščiausiame lygyje“, - pareiškė visą savo uždarbį, gautą PSG gretose, labdarai paaukojęs D. Beckhamas.

„Niekas niekada nepakeis to jausmo, kai žaidi žaidimą, kurį myli. Tačiau aš pradedu naują nuotykį ir su nekantrumu laukiu to, kas bus ateityje“, - pridūrė jis.

Iki oficialios karjeros pabaigos gyvai anglų futbolo legendai liko sužaisti dvejas rungtynes - gegužės 18 d. su „Brest“ ir 26 d. su „Lorient“.

D. Beckhamas, net ir sulaukęs 38-erių metų, yra daugiausiai uždirbantis pasaulio futbolininkas. Anot Prancūzijos žurnalo „France Football“, anglo pajamos 2011-2012 metų sezone sudarė net 36 milijonus eurų. Tai - 1 mln. eurų daugiau nei FC „Barcelona“ lyderio Lionelio Messio uždarbis.

Primename, kad savo karjerą D. Beckhamas pradėjo būdamas 14 metų, kai debiutavo „Machester United“ jaunimo komandoje. Iš viso Mančesteryje jis sužaidė 398 mačus ir tapo tikru komandos simboliu bei padėjo jai iškovoti šešis „Premier“ lygos čempionų titulus, dvi Anglijos FA taures ir kartą - UEFA Čempionų lygos trofėjų, kai dramatiškame 1999-ųjų finale 2:1 buvo įveikta Miuncheno „Bayern“ ekipa.

Anglijos rinktinei D. Beckhamas atstovavo net 115 kartų. Pirmą sykį - 1996 m. rungtynėse su Moldova (3:0), paskutinį - 2009 m. dvikovoje su Baltarusija (3:0). 2000-2006 m. jis buvo nacionalinės komandos kapitonas.
Davidas Beckhamas

D. Beckhamas yra žaidęs tokiuose garsiuose klubuose kaip Madrido „Real“ ir AC „Milan“. Vieną sezoną (1994-1995 m.) jis gynė „Preston North End“ ekipos, kuriai buvo paskolintas, garbę.

Jis yra vienintelis Anglijos futbolininkas, tapęs čempionu keturiose skirtingose šalyse (Anglijoje, Ispanijoje, JAV su Los Andželo „Galaxy“ ir Prancūzijoje).

Iš viso savo neįtikėtinai taikliais perdavimais ir baudos smūgiais pagarsėjęs D. Beckhamas yra laimėjęs 19 titulų (10 iš jų - lygose).

„Jei man būnant mažu berniuku kas nors būtų pasakęs, kad kada nors žaisiu savo svajonių komandoje „Manchester United“, daugiau nei 100 kartų atstovausiu Anglijos rinktinei ir net būsiu jos kapitonas bei iškovosiu tiek svarbių titulų, būčiau atsakęs, kad jūs fantazuojate. Man labai pasisekė, kad visa tai išsipildė“, - tikino 7-u numeriu žaidžiantis D. Beckhamas.

1999 metais D. Beckhamas vedė populiarios merginų grupės „Spice Girls“ daininkę Victorią Adams („Posh Spice“), su kuria augina tris sūnus - Brooklyną Josephą (gimusį 1999 m.), Romeo Jamesą (gim. 2002), Cruzą Davidą (gim. 2005) - ir dukrą Harper Seven (gim. 2011).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)