„Panevėžys“ – Gargždų „Banga“. Rugpjūčio 13 dieną 18 val. Panevėžys. „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 4:2, 2:2

Į Lietuvos čempionato kovas sugrįžęs „Panevėžys“ Marijampolėje patyrė didžiausią šio sezono pralaimėjimą, kuris buvo vos ketvirtasis. Panevėžiečiai blankiau nei įprasta atrodė aikštės viduryje – prie to labai prisidėjo pirmąsias rungtynes praleidusio Tautvydo Eliošiaus netektis. Dvikovoje su „Banga“ taip pat nežais du diskvalifikuoti žaidėjai – Matheusas Bissi ir Eligijus Jankauskas, tačiau ir be jų „Panevėžys“ turi pakankamai ginklų įveikti gargždiškius ir po šio turo sugrįžti į pirmąjį trejetą.

Nepaisant Vilniuje patirto 15-ojo pralaimėjimo, „Bangos“ žaidimas akistatoje su čempionais paliko gerą įspūdį. Tiesa, ir toliau Davido Afonso treniruojamai komandai skaudžiai kerta nerealizuotos progos ir pagrindinio Simono Urbio ginklanešio stoka. „Bangos“ puolimo lyderis šiemet yra pasižymėjęs jau 8 kartus bei tą padarė abiejuose tarpusavio mačuose. „Panevėžys“ yra vienas iš pirmojo penketo atstovų, prieš kurį Gargždų klubas atėmė taškus, tačiau prastas žaidimas išvykoje šansus pateikti staigmeną verčia gana neženklius.

Alytaus DFK „Dainava“ – Telšių „Džiugas“. Rugpjūčio 14 dieną 17 val. Alytus. Alytaus miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:1, 3:2

Šeštadienį įvyks įdomi turnyro lentelės kaimynų akistata.

„Dainava“ praėjusią savaitę nutraukė varžovų puikią atkarpą, tačiau po paskutinėmis minutėmis praleisto įvarčio vėl paleido pergalę iš rankų. Vis dėlto dainaviečių gretose pozityvo netrūksta: dzūkai pastaruoju metu praleidžia nedaug įvarčių, o prie komandos prisijungę naujokai pradeda vaidinti vis svarbesnę rolę. Šiemet namuose tik du kartus laimėjusi „Dainava“ sieks iškovoti trečiąjį laimėjimą, kuris pagal surinktus taškus leistų pasivyti „Džiugą“ ir pakilti į 7-ąją poziciją.

Žemaičiai iš 25 surinktų taškų tik 4 iškovojo mačuose svečiuose ir toliau išlieka vieninteliai taip ir nelaimėję varžovų teritorijoje. Jei 12-uoju bandymu pagaliau pavyks pakeisti šią tendenciją, „Džiugas“ nuo dviejų artimiausių varžovų atitrūks tokia persvarą, kurią bus galima likviduoti tik laimėjus dvejas arba trejas rungtynes. Daug netekčių neturintys čempionato debiutantai, žaisdami Pirmoje lygoje, Alytuje nuo 2018-ųjų skindavo pergales, tačiau dabar jie nebus laikomi favoritais.

Vilniaus „Riteriai“ – Marijampolės „Sūduva“. Rugpjūčio 15 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:1

Gana intensyvią atkarpą sūduviečiai užbaigs išties nelengvu maču sostinėje.

„Riterių“ gretose pastaruoju metu daugiau pozityvo: pavyko iškovoti dvi pergales ir pagaliau nutraukti pralaimėjimų dvikovose su „Kauno Žalgiriu“ seriją. Miguelio Moreira kariauna užtikrintai rikiuojasi 6-oje pozicijoje ir labai realu, kad šioje pozicijoje pirmenybes ir baigs – norint patekti į pirmąjį penketą, per likusius 12 mačų reikia iškovoti bent 8–9 pergales. Nepaisant to, kad „Riteriams“ nepadės diskvalifikuotas Olaide Badmusas, galime tiketis atkaklios kovos ir netgi galimo vicečempionų kluptelėjimo.

Marijampoliečiai neturi daug laiko ilsėtis ir, įskaitant dvikovą Lenkijoje, per kiek daugiau nei pastarąsias dvi savaites žaidžiu intensyviu ritmu. Visgi įtemptas tvarkaraštis leido komandos naujokams labiau priprasti vienas prie kito. Per trejas pastarąsias rungtynes pelnyti net 8 įvarčiai yra iškalbingas rodiklis – „Riteriams“ su tokia potencialiai puolime grėsminga „Sūduva“ šiemet dar neteko susidurti. Svečiams nepadės diskvalifikuotas Romainas Habranas, į kurio vietą krašte greičiausiai bus metamas Xabi Auzmendi.

„Kauno Žalgiris“ – Kauno rajono „Hegelmann Litauen“. Rugpjūčio 15 dieną 17 val. Kaunas, „Kauno Žalgirio“ FA stadionas. Ankstesnės rungtynės: 3:2, 2:2

Trečiame šio sezono derbyje susigrums skirtingą formą demonstruojančios ekipos.

Gana gilioje duobėje esantis „Kauno Žalgiris“ per pastarąsias šešerias rungtynes „Optibet A lygoje“ nė karto nelaimėjo ir po šio turo gali nukristi į 5-ąją vietą. Žalgiriečiai šį kartą neturės diskvalifikuotų žaidėjų, tačiau dvikovoje Marijampolėje nežaidė Egidijus Vaitkūnas, Martynas Dapkus ar Deividas Mikelionis. Derbyje „Kauno Žalgiris“ grumsis gausesnėmis pajėgomis ir sieks iškovoti itin svarbią pergalę, taip nuslopindami potencialiai vis pavojingesnių varžovų entuziazmą.

Jei „Hegelmann Litauen“ futbolininkai iškovos pergalę, jie su 41 tašku 2 taškais lenks žalgiriečius, kurie bus sužaidę tik dviem akistatomis daugiau. Kauno rajono klubas skynė pergales prieš dvi paskutines čempionato ekipas, o rungtynėse su „Dainava“ kluptelėjo, nesukurdamas itin daug progų prie varžovų vartų. Tiesa, „Kauno Žalgiris“ susitiks su skirtingu varžovu negu pirmoje sezono pusėje – šį kartą Andriaus Skerlos kariauna žaidžia kokybiškesnį futbolą ir labiau pasitiki savimi, tačiau grumsis be diskvalifikuoto Thompsono Gavi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)