Pasibaigus pirmadienio rungtynėms tarp „Ankaragucu“ ir „Rizespor“ šeimininkų ekipos „galva“ iš nugaros pribėgo prie arbitro Halilo Umuto Melerio ir kumščiu trenkė šiam į skruostą.

Aplink pargriuvusį teisėją iš karto susispietė minia, pranešama, jog sumaištyje šis dar buvo ir apspardytas.

Ant vejos pradėjus veržtis žiūrovams H. U. Melerį iš aikštės išvedė policijos palyda.

Dviejų Turkijos čempionato vidutiniokų akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. Rungtynių metu H. U. Meleris pašalino iš aikštės po vieną abiejų komandų žaidėją, o svečiai išlyginamąjį įvartį pelnė septintą pridėto antro kėlinio laiko minutę.


Turkijos futbolo federacija paskelbė iki atskiro pranešimo stabdanti turnyrą.

„Klubas, jo prezidentas ir visi, kalti dėl išpuolio prieš teisėją, bus nubausti visi griežtumu“, – informavo federacija.

„Tai buvo gėdingas smūgis Turkijos futbolui. Atsakingieji privalės sumokėti kainą. Futbolas – ne karas, rungtynių pabaigoje čia niekas nemiršta. Turime suprasti, kad visi negali vienu metu tapti čempionais“, – pridūrė jos prezidentas Mehmetas Buyukeksi.


Turkijos vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya pranešė, jog tiriant įvykį du asmenys jau yra sulaikyti, taip pat išduotas arešto orderis F. Kocai.

Pastarasis yra ne tik klubo vadovas, bet ir politikas, priklausantis valdančiajai Teisingumo ir plėtros partijai. Praeityje jis beveik dešimtmetį turėjo šalies parlamento deputato mandatą.

Apie šokiruojantį incidentą Ankaroje prakalbo ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, pasmerkęs jo kaltininkus ir palinkėjęs kuo greičiau pasveikti sužeistam teisėjui.

„Niekada nepaliksime vietos smurtui Turkijos sporte“, – sakė šalies vadovas.

„Ankaragucu“ klubas taip pat išplatino pranešimą, kuriame atsiprašė dėl savo prezidento elgesio.

37-erių H. U. Meleris nuo 2017-ųjų yra FIFA kategorijos teisėjas, dirbantis ir UEFA Čempionų lygoje. Pranešama, kad po užpuolimo jam teko kreiptis į ligoninę, kur buvo nustatytas nežymus veido kaulų lūžis.

Turkijos futbolo teisėjų asociacija paragino visus šalies arbitrus neteisėjauti rungtynėms, kol į skandalą nebus deramai sureaguota.

Turkijos aukščiausioje lygoje žaidžia ir vienas lietuvis: nacionalinės rinktinės saugas Modestas Vorobjovas vilki autsaiderio „Istanbulspor“ marškinėlius.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją