Sekmadienį per „Antalyaspor“ ir „Trabzonspor“ rungtynes įvartį įmušęs 28 metų Sagivas Jehezkelis parodė ant riešo raištį, kuriame buvo parašyta „100 dienų. 07/10“ ir Dovydo žvaigždė. Tai nuoroda į spalio 7 d. palestiniečių ekstremistų grupuotės „Hamas“ Izraelyje surengtas žudynes, išprovokavusias karą Gazos Ruože.

Turkijos prokurorai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl tariamo S. Jehezkelio „neapykantos kurstymo“, jo klubas nutraukė sutartį su žaidėju dėl „elgesio, prieštaraujančio mūsų šaliai jautriu klausimu“.

NTV televizija pranešė, kad pirmadienį Izraelis pasiuntė privatų lėktuvą parskraidinti S. Jehezkelį ir jo šeimą namo. Aukšti Izraelio pareigūnai pirmadienį piktai smerkė futbolininko sulaikymą, ir taip prasti abiejų šalių santykiai dar labiau pablogėjo. Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas yra vienas aršiausių Izraelio kritikų musulmonų pasaulyje.

Liudydamas policijai, S. Jehezkelis sakė „nieko neketinęs išprovokuoti“. „Nesu nusiteikęs už karą“, – citavo jį privati naujienų agentūra DHA. Jis sakė niekada neketinęs įsitraukti į politiką ir stengėsi gerbti Turkijos kultūrinį jautrumą, kai rugsėjį pasirašė sutartį su Viduržemio jūros pakrantės klubu. „Galų gale, Gazos Ruože yra ir į nelaisvę paimtų Izraelio karių. Esu iš tų, kurie mano, kad šis 100 dienų laikotarpis dabar turėtų baigtis. Noriu, kad karas baigtųsi. Todėl ir parodžiau ženklą“, – policijai sakė futbolininkas.

Klubas „Antalyaspor“ jį atleido, apkaltinęs „elgesiu, prieštaraujančiu mūsų šalies vertybėms“, ir pridūrė tokio elgesio netoleruosiąs, net jei tai „kainuotų čempionatą ar trofėjų“. Turkijos futbolo federacija (TFF) taip pat pasmerkė, jos teigimu, „visiškai nepriimtiną elgesį“ ir pareiškė, kad „Antalyaspor“ sprendimas pašalinti žaidėją iš komandos yra „tinkamas“.

Dėl kito incidento Stambulo aukščiausios lygos ekipa „Basaksehir“ pareiškė, kad pradeda drausminį tyrimą dėl Izraelio žaidėjo Edeno Karzevo, socialiniuose tinkluose paskelbusio pranešimą apie įkaitus. „Grąžinkite juos namo dabar“, – parašė Izraelio sportininkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją