Švedijos futbolininkai savo žiūrovų akivaizdoje bandys bent iš dalies reabilituotis po Europos čempionato, kuriame švedai neįveikė pirmo etapo barjero. Tuo tarpu brazilai mėgins įrodyti, kad jų pralaimėjimas Londono olimpinių žaidynių turnyro finale meksikiečiams buvo atsitiktinis.

Brazilijos rinktinės branduolį sudarys žaidėjai, rungtyniavę olimpiadoje. Aikštėje turi pasirodyti ir šios šalies futbolo supertalentas Neymaras. Švedijoje ketina žaisti olimpinėse žaidynėse nedalyvavę Dani Alvesas („FC Barcelona“), Davidas Luizas ir Ramiresas (abu Londono „Chelsea“). Futbolo mėgėjus džiugins ir būrys kitų žinomų Brazilijos futbolininkų.

Rungtynės vyks legendiniame „Rasunda“ stadione. Jame 1958 metais vyko pasaulio čempionato finalas, kuriame kaip tik ir varžėsi Brazilijos ir Švedijos rinktinės. Tąkart 5:2 stipresni buvo brazilai. Į draugiškas rungtynes mačo organizatoriai pakvietė ir legendinį Pele, kuris žaidė minėtose rungtynėse prieš 54 metus.

Švedai, kurie dabar rengiasi 2014 metų planetos pirmenybių atrankos mūšiams, namie su brazilais draugišką mačą žaidė ir 2008-ais. Tuomet taip pat pergalę šventė Brazilija – 1:0.

Italijos ir Anglijos nacionalinės komandos santykius aiškinsis Šveicarijos sostinėje Berne. Italai su anglais grūmėsi šių metų Europos čempionato ketvirtfinalyje. Tada pagrindinis mačo laikas ir pratęsimas baigėsi 0:0, o per baudinių seriją triumfavo Italijos ekipa. Ji vėliau nužygiavo iki finalo. Taigi anglams bus gera proga atkeršyti varžovams už nesėkmę žemyno pirmenybėse.

Švedijos ir Brazilijos futbolo rinktinių kontrolinės rungtynės – jau rugpjūčio 15 d. 20.55 val. – tik per „Viasat Sport Baltic“.

Kitos varžovų poros:

Japonija - Venesuela
Rusija - Dramblio Kaulo Krantas
Armėnija - Baltarusija
Bulgarija - Kipras
Norvegija - Graikija
Ukraina - Čekija
Danija - Slovakija
Makedonija - Lietuva
Austrija - Turkija
Juodkalnija - Latvija
Vengrija - Izraelis
Kroatija - Šveicarija
Velsas - Bosnija-Hercegovina
Serbija - Airija
Šiaurės Airija - Suomija
Slovėnija - Rumunija
Vokietija - Argentina
Estija - Lenkija
Belgija - Olandija
Prancūzija - Urugvajus
Škotija - Australija
Islandija - Farerų salos
Portugalija - Panama
Puerto Rikas - Ispanija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)