„Benfica“ – „Chelsea“
Turnyras: Europos lyga
Stadionas: „Amsterdam ArenA“
Teisėjas: Bjorn Kuipers (Olandija)
Data ir laikas: gegužės 15 d., 21.45 val.

Lisabonos „Benfica“ kelias iki finalo

Savo kelią Europos lygoje „Benfica“ komanda pradėjo šešioliktfinalyje, kuriame grūmėsi su Lėverkuzeno „Bayer“ klubu. Pirmame mače Jorge Jesuso auklėtiniai žaidė Vokietijoje, kur šventė minimalią pergalę rezultatu 0:1, o savo žiūrovų akivaizdoje taip pat iškovojo pergalę, tiesa, šį kartą rezultatu 2:1.

Aštuntfinalyje portugalų laukė susitikimas su prancūzų „Bordeaux“ ekipa. Čia „Benfica“ futbolininkams susiklostė panašus scenarijus ir bendru rezultatu 4:2 paliko ant ledo „Ligue 1“ pirmenybėse rungtyniaujančią ekipą.

Kitame etape Lisabonos miesto komanda susigrūmė su legendiniu Anglijos klubu „Newcastle“. Pirmas mačas Portugalijoje nebuvo sunkus dabartiniam finalo dalyviui ir „Benfica“ iškovojo pergalę rezultatu 3:1. Namuose „Newcastle“ klubas atsilaikė, tačiau lygiųjų neužteko iki patekimo į pusfinalį.

Lemiama kova įvyko pusfinalyje, kur „Benfica“ ekipa turėjo išbandyti jėgas su Stambulo „Fenerbahce“ klubu. Pirma dvikova įvyko Turkijoje ir ten pranašesni buvo šeimininkai, tačiau Lisabonoje Oscaro Cardozo vedama „Benfica“ nugalėjo svečius iš Stambulo ir bendru rezultatu 3:2 žengė į finalą.

Londono „Chelsea“ kelias iki finalo

Praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojai šiame sezone nesugebėjo išsikapstyti iš grupės ir privalėjo kovą tęsti Europos lygoje. Šešioliktfinalyje „mėlynųjų“ laukė dvikova su Prahos „Sparta“ ekipa. Po atkaklios akistatos Rafaelio Benitezo vadovaujama ekipa sunkiai iškovojo kelialapį į aštuntfinalį.

Aštuntfinalyje „Chelsea“ futbolininkų nelaukė lengvas pasivaikščiojimas su Bukarešto „Steaua“. Pirmame mače Londono komanda patyrė pralaimėjimą 0:1, tačiau namuose atsigriebė ir šventė pergalę rezultatu 3:1.

Ketvirtfinalyje „mėlynieji“ vos neatsisveikino su Europos lyga, tačiau bendru rezultatu 5:4 užsitikrino kelialapį į pusfinalį. Prieš lietuvio Giedriaus Arlauskio atstovaujamą Kazanės „Rubin“ ekipą pirmame mače šventė įtikinamą pergalę, tačiau Rusijoje Kazanės klubas sugebėjo atsitiesti, tačiau įvarčių nepakako, jog iš turnyro eliminuotų „Chelsea“.

Anglijos sostinės ekipa pusfinalyje akis į akį susitiko su „Basel“ klubu. „Chelsea“ be didesnio vargo abiejuose mačuose įveikė Šveicarijos ekipą ir bendru rezultatu 5:2 užsitikrino vietą finale.

Komandų padėtis šalies pirmenybėse

Ilgą laiką Portugalijos čempionate lyderio pozicijoje buvusi „Benfica“ savaitgalį išvykoje susitiko su „Porto“, kuri rungtynių pabaigoje įveikė sostinės ekipą ir pakilo į 1-ą vietą. Iki pirmenybių pabaigos likus vos vienam mačui prieš „Benfica“ įgijo vieno taško persvarą.

„Chelsea“ ekipa Anglijos „Premier“ lygoje veikiausiai liks trečioje vietoje ir kitą sezoną rungtyniaus Čempionų lygoje. Šeštadienį R. Benitezo vadovaujama „mėlynųjų“ ekipa minimaliu skirtumu palaužė Birmingemo „Aston Villa“ komandą ir 2 taškais lenkia Londono „Arsenal“ klubą.

Prognozuojamos starto sudėtys:

„Benfica“: Arthur; Pereira, Luisao, Garay, Melgarejo; Matič, Perez; Salvio, Lima, Gaitan; Cardozo.

„Chelsea“: Cech; Azpilicueta, Cahill, Ivanovič, Cole; Luiz, Ramires; Oscar, Mata, Moses; Torres.

Pastarieji du tarpusavio susitikimai:

„Chelsea“ 2 – 1 „Benfica“ (Čempionų lyga, 2012);
„Benfica“ 0 – 1 „Chelsea“ (Čempionų lyga, 2012).