Prieš savaitę Rusijos futbolo klubai ir nacionalinė komanda buvo pašalinta iš visų turnyrų „iki tolimesnio FIFA ir UEFA pranešimo“.

FIFA pranešime pirmadienį skelbiama, jog užsienio žaidėjai ir treneriai turi teisę vienašališkai sustabdyti savo sutartis su atitinkamais klubais iki sezono Rusijoje pabaigos (2022 m. birželio 30 d.).

Tai reiškia, jog užsieniečiai, rungtyniaujantys Rusijoje, turi galimybę be jokių pasekmių palikti šią šalį ir pasirašyti naujus kontraktus iki sezono pabaigos.

Žaidėjų sąjunga „FIFPRO“ mano, jog tik tokių priemonių nepakankama.

„Sprendimas leisti užsienio žaidėjams tik sustabdyti sutartis ir taip laikinai palikti Rusiją yra pernelyg nedrąsus.

Žaidėjams bus sunku susirasti klubą likusiai sezono daliai tvyrant neaiškiai situacijai, o po kelių savaičių jie vėl atsidurs sunkioje padėtyje. Šiems žaidėjams turėtų būti leista visiškai nutraukti sutartis“, – skelbiama žaidėjų sąjungos pranešime.

Savo rožtu Rusijos futbolo sąjunga pranešė, kog kreipsis į Sporto arbitražo teismą (CAS), jog apskųstų draudimą dalyvauti tarptautinėse varžybose.

FIFA sankcijos Rusijai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją