Budapešto „Ferencvaros“ komandos vyriausiasis treneris Sergejus Rebrovas spaudos konferencijoje prieš rungtynes kalbėjo, kad futbolininkai yra pasiruošę rungtynėms. Vengrų komanda skyrė daug laiko „Sūduvos“ žaidimo analizei, treneris peržiūrėjo nemažai marijampoliečių rungtynių įrašų.

„Tai paskutinis atrankos etapas, abi komandos supranta šio dvikovos svarbą. Mes esame pasiruošę psichologiškai ir stengsimės parodyti geriausią savo žaidimą. Negalime galvoti, kad esame šios dvikovos favoritai, jei kas nors taip mąstys, turėsime sunkumų. Turime gerbti varžovą, galimybės abiems komandoms vienodos.

Žiūrėjau „Sūduvos“ rungtynes ne tik su „Maccabi“, peržiūrėjau įrašą mačo ir su „Crvena Zvezda“, ir kitus mačus. Suprantame, kaip jie žaidžia, turime būti pasiruošę žaisti savo žaidimą. Šiai komandai svarbi gynyba, tiesa, jie turi ir greitus žaidėjus puolime, ruošiamės tam“, – spaudos konferencijoje kalbėjo S. Rebrovas.

Budapešto komandoje aikštėje dėl traumos nepasirodys puolėjas Nikolajus Signevičius, vyriausiasis treneris tikisi, kad puolėjas galės padėti atsakomajame susitikime Budapešte.

„Turime gerą komandą, žinau, kad jie irgi gera komanda, nugalėjusi stiprų varžovą praeitame etape, tad rungtynės nebus lengvos. Tikime, kad eisime toliau ir dėl to kovosime. Analizavome jų žaidimą, esame pasiruošę, norime būti kitame etape“, – žurnalistams kalbėjo „Ferencvaros“ gynėjas Laša Dvali.

Marijampoliečių komandos vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas gyrė būsimus varžovus, strategas tikino, kad vengrų komanda žaidžia gerą futbolą, turi subalansuotą sudėtį, greitai juda, gerai reaguoja į įvykius aikštėje. Pasak trenerio, „Ferencvaros“ žaidimas – tai vengrų ir ukrainiečių futbolo derinys, kur daug jėgos, greičio.

„Nuotaikos pakylėtos, mes didžiuojamės, kad esame šioje atrankos stadijoje, tai nemažai pasako apie mus. Iki to ėjome ilgai, tam ruošėmės, norėjome čia būti. Turime galimybę eiti toliau, pamatysime, kas bus stipresnis.

Žaidžiame namie, turime atakuoti, susikurti progas ir užbaigti atakas. Viską pamatysime rungtynėse“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Čeburinas.

Susitikime dėl traumos „Sūduvos“ gretose nepasirodys Paulius Golubickas. V. Čeburinas teigė, kad jis paskutinėse dvejose rungtynėse žaidė visą laiką, o jo amžiuje tai svarbu, siekiant įsitvirtinti komandoje.

„Esame pasiruošę, tai jau trečias kartas, kai esame šiame etape. Gal trečias kartas nemeluos? Žinoma, varžovai stiprūs, jie yra favoritai, mačas bus sunkus, stengsimės atiduoti visas jėgas. Tai bus pirmasis mačas, tai pirmoji serijos pusė, turime žaisti protingai, viskas paaiškės po savaitės“, –teigė Andro Švrljuga.

Europos lygos lemiamas atrankos etapas „Sūduvai“ nėra naujiena, čia Lietuvos klubas žais trečius metus iš eilės. Prieš dvejus metus „Sūduva“ neprilygo Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) ekipai, pernai Marijampolės ekipai per kietas buvo Glazgo „Celtic“ riešutas.

„Tai mums suteikė patirties, žaidėme su geromis komandomis. Gal nebuvo mums lemta toliau eiti, negalėjome peržengti tos ribos. Turime trečią kartą, turime siekti patekti į Europos lygos turnyrą. Turime žengti tą žingsnį“, – kovingai nusiteikęs kalbėjo V. Čeburinas.

Vengrai UEFA Čempionų lygos atrankos III etape krito nuo Zagrebo „Dinamo“ ekipos – svečiuose sužaidė 1:1, namuose pralaimėjo net 0:4.

Trečiadienį pranešta, kad sirgaliai išpirko visus bilietus į būsimą dvikovą Marijampolės stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)