„Sevilla“ subombardavo žalgiriečius 5:0 (3:0) ir trečiame UEFA Europos lygos atrankos etape šventė pergalę bendru rezultatu 6:0.

„Namuose, savoje aikštėje norėjosi sužaisti geriau. Bet priešininkai mums neleido atlikti to, ką gan sėkmingai darėme išvykoje“, – įvertino V. Urbonas.

Svečiai išsklaidė intrigos likučius, užsilikusius po pirmos dvikovos Andalūzijoje, anksčiau nei paskutiniai žiūrovai užėmė savo vietas pilnutėlėse LFF stadiono tribūnose.

Ispanai, palaikomi būrio Zokniuose NATO oro policijos misiją atliekančių tautiečių karių, nuo pirmų minučių lyg uraganas siaubė šeimininkų gynybą. Ypač jaukiai ant dirbtinės dangos jautėsi Sevilijoje tausotas Pablo Sarabia.

26-erių krašto puolėjas 6-ą min. atliko rezultatyvų perdavimą Nolito, „Sevilla“ klubo radijo komentatoriui žiniasklaidos ložėje dar nebaigus treliuoti pirmo įvarčio įmušė pats ir jau kitoje atakoje vėl išėjo į akistatą su vartininku Džiugu Bartkumi, bet smūgiavo per aukštai.

O prieš pat pirmo kėlinio pabaigą P. Sarabia vilniečių vartų sargui nebepaliko vilčių šūviu iš 18 metrų.

„Po greitų įvarčių buvo sunku atsitiesti. Per pertrauką pavyko šiek tiek nuraminti žaidėjus, persigrupavome, antras kėlinys buvo jau geresnis. Bet vėl įsitikinome, su kuo turime reikalą, pamatėme, kad bet kokia smulkmena baigiasi įvarčiu į mūsų vartus“, – komentavo V. Urbonas.

Ankstyvos sėkmės nuraminta „Sevilla“ vėliau sumažino spaudimą, o „Žalgiris“ pirmą progą garbės įvarčiui turėjo 35-ą min.

Donovanas Slijngardas akimirkai pats nepatikėjo, kai su kamuoliu baudos aikštelės krašte pranėrė pro keturis varžovus. Bet atsiliepti į jo perdavimą Liviu Antalis nesugebėjo.

Antrame kėlinyje triukšmo lygį pakėlė Rolandas Baravykas, pykštelėjęs kaire koja iš daugiau nei 20 m ir pataikęs į skersinį.

Naujojo „Sevilla“ vartininko Tomašo Vacliko budrumą paeiliui tikrino Serge'as Nyuiadzi, Slavko Blagojevičius, Domantas Šimkus bei L. Antalis, o Tomašas Šimkovičius darsyk sudrebino skersinį.

Bet rungtynių pabaigoje, kai ispanai jau neberodė didelio noro žaisti, apie atakas užsisvajojusiam „Žalgiriui“ teko praryti dar dvi karčias piliules – įvarčius pelnė Guilherme Arana ir antrąsyk pasižymėjęs Nolito.

Pasak „Sevilla“ stratego Pablo Machino, rungtynės Vilniuje parodė komandų lygių skirtumą. DELFI paklaustas, kodėl svečiuose jo ekipa pasiekė daug geresnį rezultatą nei prieš savaitę namuose, specialistas neslėpė, jog šįkart komanda buvo nusiteikusi žymiai rimčiau.

„Kiekvienos rungtynės yra atskira istorija. Pirmame mače labai gerai sužaidė „Žalgirio“ vartininkas, pamatėme, kad varžovai irgi nėra pėsti. Labai rimtai ruošėmės atsakomajai dvikovai, buvome susikaupę ir tiesiog stengėmės žaisti savo žaidimą“, – kalbėjo P. Machino.

Pablo Machinas

Prieš mačą labiausiai jis rūpinosi neįprasta sintetine veja LFF stadione, o po dvikovos džiaugėsi, kad pirmą kartą tokioje aikštėje žaidę ispanai išvengė traumų.

„Buvo gana sunku rungtyniauti ant dirbtinės dangos, nors rezultatui tai įtakos ir neturėjo. Užtat buvo didesnis traumų pavojus, nes bėgiodami ant tokios vejos – ypač kai ji sausa – futbolininkai lengviau gali susižeisti“, – sakė „Sevilla“ vairininkas.

Savo ruožtu, V. Urbonas nenorėjo sutikti, kad jo auklėtiniai rodė pernelyg daug pagarbos penkiskart Europos lygą laimėjusiems varžovams – per visą susitikimą „Žalgiris“ prasižengė vos keturis kartus.

„Žaidžiant prieš tokius futbolininkus sudėtinga net rasti tų mikrodvikovų. Vien agresijos tam neužtenka, čia ne bokso ringas. Taip, pirmi įvarčiai buvo gana „pigūs“, pradžia man apskritai nepatiko. Galbūt ją lėmė psichologinė įtampa, po pirmo mačo atsiradę per dideli lūkesčiai.

Pagrindinė problema buvo ta, kad varžovas buvo nusiteikęs nuo pirmų minučių parodyti savo jėgą, tik antrame kėlinyje kiek atlėgo. O mums šįkart nebepavyko rasti tokio balanso tarp gynybos ir puolimo kaip Sevilijoje. Buvome šiek tiek išsiderinę, oponentai mus tarsi supjaustė sluoksniais, išardė komandinius ryšius. O likę vienas prieš vieną tokie futbolininkai moka įveikti gynėjus“, – samprotavo „Žalgirio“ strategas.

Valdas Urbonas

„Žalgiriui“ tarptautinis sezonas jau baigėsi, tuo metu „Sevilla“ paskutiniame atrankos etape kausis su Olomouco „Sigma“ (Čekija) klubu, kuris bendru rezultatu 4:1 (2:0 ir 2:1) įveikė Almatos „Kairat“ (Kazachstanas).

Vertindamas visą vilniečių pasirodymą Europos lygoje, trukusį tris atrankos etapus arba šešerias rungtynes, V. Urbonas teigė, jog paskutinis skaudus pralaimėjimas neužgožia pozityvios patirties.

„Tikslai visada priklauso ir nuo burtų. Jei apžvelgsime visą mūsų praeitą maršrutą, manau, kad padarėme tą, ką turėjome, kas nuo mūsų priklausė. O pabaigoje pabandėme perlipti barjerą, kuris mums pasirodė per aukštas.

Jokios demotyvacijos čia neturėtų būti, tarptautinė patirtis kaip tik turėtų padėti vietiniame fronte. Turėsime įdėti daug pastangų, kad galėtume sudaryti konkurenciją Marijampolės „Sūduvai“ ir pakovoti dėl pirmos vietos“, – kalbėjo antrą vietą šiuo metu A lygoje užimančios ekipos treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)