32-ejų saugas sužaidė 23 minutes pirmose „Man City“ rungtynėse Anglijos „Premier“ lygoje, bet aikštę turėjo palikti šlubuodamas atsinaujinus šlaunies raumens traumai.

„Tai rimta trauma. Turime nuspręsti ar jam reikalinga operacija. Bet kokiu atveju Kevinas nežais bent kelis mėnesius. Artimiausiomis dienomis priimsime sprendimą, bet jis tikrai nežais 3-4 mėnesius“, – kalbėjo P. Guardiola.

Belgas dėl traumos nebaigė ir birželį vykusio UEFA Čempionų lygos finalo, vėliau praleido visą Mančesterio ekipos kontrolinių rungtynių ciklą prieš šį sezoną. Treneris patvirtino, kad saugui atsinaujino ta pati trauma.

Praėjusį sezoną K. De Bruyne pelnė 10 įvarčių ir išdalino 31 rezultatyvų perdavimą, taip padėdamas „Man City“ laimėti „Premier“ ir Čempionų lygas, taip pat Anglijos taurę.

„Tai milžiniškas smūgis mums. Kevinas turi specifinius įgūdžius, be kurių gali išsiversti vienerias ar dvejas rungtynes, bet ilgame laikotarpyje yra sunku. Turime alternatyvų į jo poziciją, bet reikia pripažinti, kad Kevino sugebėjimai – nepakeičiami“, – tęsė P. Guardiola.