Anglijos futbolo aistruoliai nebus itin patenkinti, kai jų žemėje, Londono „Wembley“ stadione, ginklus surems dvi stipriausios Vokietijos komandos - Dortmundo „Borussia“ ir Miuncheno „Bayern“.

Rungtynės: Dortmundo „Borussia“ – Miuncehno „Bayern“
Turnyras: UEFA Čempionų lyga
Vieta: „Wembley“ stadionas, Londonas, Anglija
Teisėjas: Nicola Rizzoli (Italija)
Data ir laikas: 2013-05-25, 21 val. 45 min.

Dortmundo „Borussia“

Jurgeno Kloppo auklėtiniai futbolo ekspertų ir lažybininkų nėra laikomi favoritais svarbiausiame sezono mače. „Geltonai-juodi“ šiame turnyre savo žaidimu sugebėjo pavergti ne vieno žiūrovo širdį, tačiau šįkart jiems teks savo kelyje viską šluojančių Vokietijos čempionų iššūkis.

Dortmundo ekipos kelias iki finalo buvo nuklotas sudėtingais išbandymais. „Borussia“ komandai burtai lėmė žaisti D grupėje, kuri iškart po ceremonijos buvo praminta „mirtininkų“. Kartu su vokiečiais šioje grupėje dėl vietos tolimesniame etape kovojo karališkasis Madrido „Real“ klubas, taip pat Amsterdamo „Ajax“ bei tuometiniai Anglijos čempionai „Manchester City“ futbolininkai.

Nepaisant neparankių varžovų, J.Kloppo auklėtiniai sugebėjo šioje grupėje užimti pirmąją vietą. Namuose „Borussia“ sugebėjo įveikti visus varžovus, o iš Mančesterio bei Madrido komanda išsivežė po tašką. Olandijos ekipa po vokiečių kojomis krito abu kartus.

Aštuntfinalyje Dortmundo klubas susitiko su savo lyderio Williano netekusiais Donecko „Šachtar“ futbolininkais. Išvykoje ukrainiečių įveikti nepavyko – buvo užfiksuotos kovingos lygiosios rezultatu 2:2, tačiau namuose vokiečiai nepaliko savo varžovams jokių vilčių ir nugalėjo juos 3:0.

Ketvirtfinalio etape komandos gerbėjams bei patiems futbolininkams teko nemažai paprakaituoti ir pasinervinti. Vokietijos klubas pirmame mače skrido į Ispaniją, kur susitiko su „Malaga“ klubu, tačiau čia „geltonai-juodi“ liko nieko nepešę, mat rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Nedaug trūko, kad „Borussia“ būtų pasitraukus iš turnyro ketvirtfinalio etape. „Signal Iduna Park“ stadione, esant lygiam rezultatui 1:1, 82-ąją minutę šeimininkai praleido įvartį į savo vartus ir atsidūrė ties prarajos riba. Tačiau jau pridėto laiko minutėmis Vokietijos atstovai sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir įspūdingu stiliumi laimėti rungtynes.

Per plauką prasmukę į pusfinalį J. Kloppo auklėtiniai turėjo susikauti su jau grupėje sutiktu karališkuoju Madrido „Real“ klubu. Daugiau nei 80 tūkstančių talpinančiame namų stadione vokiečiai sensacingai sutriuškino Jose Mourinho vadovaujamą ekipą rezultatu 4:1.

Santiago Bernabeu“ stadione didžiąją atsakomųjų rungtynių dalį laikėsi palankus vokiečių ekipai rezultatas 0:0, tačiau mačo pabaigoje „Real“ įmušė du įvarčius ir J. Kloppo auklėtiniai tik per plauką išnešė sveiką kailį bei išsaugojoo teisę žaisti Čempionų lygos finale.

Jau aišku, kad lemiame mače Vokietijos vicečempionams negalės padėti traumą patyręs Mario Goetze, kuris po sezono persikels būtent į šio mačo varžovų „Bayern“ gretas. Jo vietą startinėje sudėtyje turėtų užimti Kevinas Grosskreutzas.

Vietiniame fronte „Borussia“ ekipai šis sezonas sėkmingas nebuvo. Nuo titulą iškovojusių „Bayern“ futbolininkų Dortmundo ekipa atsiliko net 25 taškais, o „DFB-Pokal“ taurėje to paties Miuncheno buvo išmesta ketvirtfinalio etape.

Miuncheno „Bayern“

Jau sezono eigoje paaiškėjo, kad komandos strategas Juppas Heynckesas po šio sezono paliks komandą ir vietą užleis buvusiam „Barcelona“ treneriui Josepui Guardiolai. Tačiau vokietis išeis aukštai pakelta galva bei dar turi šansą iškovoti visus tris galimus trofėjus.

„Bayern“ klubui burtai lėmė kiek paprastesnę grupę nei jų varžovams. Bavarai pateko į F grupę, kur jiems iššūkį metė Baltarusijos BATE, Ispanijos CF „Valencia“ ir Prancūzijos „LOSC Lille“ klubai.

Grupių etape J. Heynckeso auklėtiniai patyrė vieną pralaimėjimą – vokiečiai netikėtai svečiuose turėjo pripažinti Borisovo BATE klubo pranašumą rezultatu 1:3. Valensijoje buvo išplėštos lygiosios 1:1, o kitus susitikimus „Bayern“ ekipa laimėjo.

Aštuntfinalyje Miuncheno klubas susitiko su Arsene'o Wengero vadovaujama Londono „Arsenal“ ekipa. „Emirates“ stadione J. Heynckeso vyrai palyginti nesunkiai įveikė varžovus rezultatu 3:1 ir į „Allianz Arena“ parsivežė solidžią persvarą.

Namuose rungtynės klostėsi ne taip, kaip norėta. Bavarai praleido greitą įvartį į savus vartus, o atsakomojo įmušti nesugebėjo visų rungtynių metu. Mačo pabaigoje „Bayern“ klubui pradėjo svilti padai, kadangi iki pagrindinio laiko pabaigos likus kelioms minutėms buvo praleistas dar vienas įvartis. Vis dėlto, palankų rezultatą išsaugoti pavyko, nors į kitą etapą vokiečiai prasimušė tik dėl didesnio išvykoje įmuštų įvarčių skaičiaus.

Tolesniame etape „Bayern“ futbolininkams metė Italijos čempionai „Juventus“, tačiau „Bianconeri“ ekipai vokiečių riešutėlis pasirodė neįkandamas. Tiek namuose, tiek išvykoje Miuncheno klubas laimėjo vienodu rezultatu 2:0 ir prasimušė į pusfinalį.

Pusfinalyje įvyko didelį ažiotažą sukėlusi dvikova tarp „Bayern“ ir „Barcelona“ klubų. Jau pirmasis mačas sukėlė nemažą nuostabą – „Allianz Arena“ stadione susirinkę žiūrovai išvydo, kaip jų palaikoma komanda triuškina galingąją „Barcelona“ rezultatu 4:0.

„Camp Nou“ stadione vaizdas buvo beveik toks pats ir bavarai dar kartą nušlavė savo varžovus. Victoras Valdesas iš savo vartų tinklo kamuolį tąkart traukė tris sykius. Po šios akistatos J. Heynckesas su komanda užsitarnavo neabejotinų finalo rungtynių favoritų statusą.

„Bayern“ klubas turės verstis be ilgalaikes traumas patyrusių Holgerio Badstuberio ir Toni Krooso, tačiau visi kiti komandai padėti galės.

Vokietijoje „Bayern“ klubas įspūdingu atotrūkiu laimėjo „Bundesliga“ ir birželio pirmąją dieną kovos „DFB-Pokal“ taurės finale su „Stuttgart“ ekipa, todėl komanda gali iškovoti visus tris įmanomus titulus.

Apskritai šiame sezone „Bayern“ patyrė tik tris nesėkmes: prieš BATE (1:3) ir „Arsenal“ (0:2) bei Lėverkuzeno „Bayer“ (1:2).

Paskutiniai tarpusavio susitikimai:

„Borussia“ 1 – 1 „Bayern“ („Bundesliga“, 2013 m.)
„Bayern“ 1 – 0 „Borussia“ („DFB-Pokal“, 2013 m.)
„Bayern“ 1 – 1 „Borussia“ („Bundesliga“, 2012 m.)
„Bayern“ 2 – 1 „Borussia“ („Super Cup“, 2012 m.)
„Borussia“ 5 – 2 „Bayern“ („DFB-Pokal“, 2012 m.)

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Borussia“: Roman Weidenfeller, Piszczek, Neven Subotič, Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Ilkay Gundogan, Sven Bender, Jakub Blaszczykowski, Marco Reus, Kevin Grosskreutz, Robert Lewandowski.

„Bayern“: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Daniel van Buyten, Bonfim Dante, David Alaba, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Thomas Mueller, Franck Ribery, Mario Mandžukič.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)