Antradienį FIFA taryba vienbalsiai balsavo už planetos pirmenybių dalyvių skaičiaus išplėtimą. Skelbiama, kad nuo 2026-ųjų planetos pirmenybėse dalyvaus nebe 32, o 48 rinktinės.

Pagal preliminarų planą jos bus suskirstytos į 16 grupių po 3 komandas. Po dvi geriausias grupių rinktines pateks į šešioliktfinalius, o vėliau turnyras vyks įprasta „vieno minuso“ sistema – atkrintamųjų varžybų principu iki pat finalo. Turnyras vyks 12-oje stadionų, truks 32 dienas, iš viso jo metu bus sužaista 80 rungtynių.

Kur vyks 2026-ųjų planetos pirmenybės, kol kas nėra nuspręsta. Tarp realiausiai pretenduojančių tapti šeimininkėmis šalių yra įvardijamos Kanada, Meksika, JAV ir Kolumbija.

Taip pat šokia galimybe domėjosi Australijos ir Naujosios Zelandijos (kartu), Maroko, Kazachstano bei Turkijos ir Azerbaidžano (kartu) futbolo federacijos.

2018-ųjų planetos pirmenybės vyks Rusijoje, o 2022-ųjų – Katare.

Bėgant metams pasaulio futbolo čempionatų dalyvių skaičius nuolat auga. 1934-1978 m. su menkomis išimtimis turnyruose dalyvaudavo 16 komandų, nuo 1982-ųjų jų skaičius padidinatas iki 24, o nuo 1998-ųjų – iki 32-ejų.

Anot FIFA, pastarasis revoliucinis sprendimas – unikali galimybė į pirmenybes patekti jose iki šiol nedalyvavusioms šalims ir didinti futbolo populiarumą visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)