Kadangi pirmą mačą prieš savaitę namuose buvo laimėję vokiečiai 1:0, tad Prancūzijos sostinėje lyginti santykį turėjo šeimininkai.

Vis dėlto pirmame kėlinyje jie kėlė mažai streso „Borussia“ gynėjams. O geriausią progą turėjo svečių eikliakojis Karimas Adeyemi, 35-ą min. nukūręs į akistatą su PSG vartininku Gianluigi Donnarumma – italas su iššūkiu susitvarkė nepriekaištingai.

Prasidėjus antram kėliniui Warrenas Zaire Emery pataikė į virpstą, sužaidus valandą ten pat kamuolys pokštelėjo po Nuno Mendeso smūgio.

O baigiantis dvikovai du kartus skersinį drebino Kyliano Mbappe ir Vitinhos šūviai.

Tuo metu Luiso Enrique auklėtinių padėtis jau buvo kritinė, kadangi 50-ą min. Julianui Brandtui pakėlus kampinį vartininko aikštelėje nedovanotinai pamirštas buvo Matsas Hummelsas, be vargo kamuolį nukreipęs į tinklą.

Matsas Hummelsas (kairėje), Nico Schlotterbeckas

„Paris Saint-Germain“ išsigelbėti nepadėjo 67 proc. siekusi kamuolio kontrolė, 12 kampinių ir 31 smūgis.

„Borussia“ Čempionų lygos finalą pasiekė trečią kartą istorijoje, ir savo kolekcijoje geidžiamiausią žemyno trofėjų jau turi: 1997-aisiais finale 3:1 įveiktas Turino „Juventus“ (Italija). Dar vieną tokią progą Dortmundo klubas paleido vėjais 2013 metais, kai 1:2 pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

O PSG milijardinės investicijos vis dar lieka bevaisės. 2020-aisiais paryžiečiai vienintelį sykį žaidė Čempionų lygos finale, bet 0:1 nusileido „Bayern“.

Šiemet finalą birželio 1 d. priims Londonas (Jungtinė Karalystė). Antrasis jo dalyvis paaiškės trečiadienį Madride (Ispanija).

Pirma „Real“ ir „Bayern“ akistata Bavarijoje baigėsi lygiosiomis 2:2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją