„Kiekvieną kartą, net ir žinodamas, kad nežais starto sudėtyje, žaidėjas ruošiasi ir laukia savo progos, kuria galės pasinaudoti. Todėl negalėčiau pasakyti, kad visiškai nesitikėjau. Tokių atvejų karjeroje jau turėjau ne vieną, tad išvydęs raudoną kortelę, ramiai pasiruošiau žengti į aikštę atlikti savo darbą.

Žengimas tokiu momentu į aikštę tik suteikia stimulo. Sunkiausia tokiu momentu yra apšilimo trūkumas, kadangi prieš rungtynes didžioji dalis laiko skiriama pagrindiniam vartininkui apšildyti“, – sakė „sausus“ vartus išsaugojęs V. Šarkauskas.

Iki šiol šiame sezone tik B komandai atstovavęs vartininkas šį šeštadienį turėtų pasirodyti starto sudėtyje dvikovoje su Vilniaus „Žalgiriu“.

„Žalgiris parodė charakterį įmušdami mums paskutinę minutę ir išlygindami rezultatą pirmame rate. Tas įvartis mums suteikė papildomų pamokų – išlikti budriems iki finalinio švilpuko. Žaidėjų asmeniškai neišskirsiu, susitiks dvi pajėgios komandos, o kas bus labiau pasiruošę ir turės didesnį norą laimėti, pamatysime šeštadienį“, – dėstė vartininkas.

– Kas jums asmeniškai sunkiau: po keitimo žengti į rungtynes prieš „Stumbrą“ ar nuo rungtynių pradžios – prieš „Žalgirį“?

– Po keitimo žengti į aikštę vartininkui visada yra sunkiau, nes reikia pajausti žaidimo ritmą, o ir apšilimo būna stoka. Pradedant rungtynes starto sudėtyje iš karto susikoncentruoji ir būni pasiruošęs. Kalbant apie varžovus, visi lygoje yra pajėgūs, todėl nenorėčiau lyginti jų.

– Šią savaitę treniruojatės įprastai ar vis tik yra ta papildoma įtampa, papildomas noras geriau pasiruošti rungtynėms?

– Papildomas noras, užsivedimas ir stimulas pasirodyti kuo geriau tikrai yra. Na, o įtampa būna prieš kiekvienas rungtynes. Ji tik padeda labiau susikoncentruoti.

– Kaip pats vertinate savo tobulėjimą: kiek užaugote per pastaruosius metus „Riterių“ klube?

– Į vyrų futbolą žengiau gan anksti, todėl gan greitai įgavau pasitikėjimo savimi. Baimės jausmo žengti į aikštę visiškai neliko. Todėl dabar jaučiu tik malonumą, kad kartu su komanda galėsime siekti pergalės ateinančiose rungtynėse Vilniaus derbyje. Kalbant apie pastaruosius metus, per juos gan stipriai patobulėjau. Įgavau daug patirties, kuri leidžia pasitikėti savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją