Akistatoje tarp dviejų komandų besivaržančių dėl vietos UEFA Čempionų lygoje – „Liverpool“ ir Londono „Tottenham Hotspur“, triumfą pasiekė Jurgeno Kloppo auklėtiniai – 4:2 (2:0).

Pirmasis „Spurs“ vartitinką Guglielmo Vicario 16-ąją minutę nuginklavo egiptietis Mohamedas Salah, o prieš pat ilgąją pertrauką skirtumą padvigubino krašto gynėjas Andy Robertsonas. Antrą rungtynių pusę aikštės šeimininkai pradėjo taip pat aktyviai kaip pirmą, o dar po vieną įvartį pridėjo olandas Cody Gakpo (50 min.) ir 21-erių anglas Harvey Elliottas (59 min.)

Ange Postecoglou auklėtiniai galiausiai pabudo, bet kažką pakeisti buvo jau per vėlu. Įvarčiais skirtumą sušvelnino brazilas Richarlisonas (72 min.) ir „Spurs“ lyderis Heung-Min Sonas (77 min.)

Po šios pergalės „Liverpool“ su 78 taškais tvirčiau įsispyrė į trečią poziciją, o „Tottenham“ šansai pakilti į TOP-4 mažėja – jie su 60 taškų yra 5-oje vietoje ir 7 taškais atsilieka nuo sekmadienį taip pat nesėkmę patyrusios Birmingemo „Aston Villa“ komandos.

Unai’aus Emery auklėtinius namuose 1:0 nugalėjo „Brighton“ komanda. Pergalingą įvartį šioje akistatoje 87-ą minutę pelnė Joao Pedro.

Joao Pedro

Londono „Stamford Bridge“ stadione šeimininkavę „Chelsea“ futbolininkai 5:0 (3:0) sutriuškino kitą sostinės klubą „West Ham United“.

Pirmasis Alphonse’o Areola ginamus vartus 15-ąją minutę pramušė jaunoji „aristokratų“ žvaigždė Cole’as Palmeris. Po 15 minučių dar vieną tikslų smūgį pridėjo Conoras Gallagheris, o 36-ą minutę rezultatą triuškinančiu pavertė Noni Madueke.

Cole'as Palmeris su komandos draugais

Antroje rungtynių pusėje šeimininkai toliau žaidė labai efektyvų futbolą atakuojant, o du įvarčius to dėka į savo sąskaitą įsirašė Nicolasas Jacksonas, kuris pasižymėjo 48-ą ir 80-ą minutę.

„Chelsea“ su 54 taškais žengia 7-i Anglijos pirmenybėse, o „West Ham“ atsilieka 5 taškais ir turnyro lentelėje yra 9-i.