Antro pagal pajėgumą turnyro Juodajame žemyne pusfinaliai prikėlė senus teritorinius ginčus tarp Maroko ir kaimyninio Alžyro.

Praėjusią savaitę „Berkane“ ekipai atvykus žaisti pirmojo mačo su „Alger“ į Alžyrą, oro uoste muitinės pareigūnai konfiskavo komandos aprangas.

Alžyriečiams užkliuvo ant pastarųjų atvaizduoti Maroko žemėlapio kontūrai, apimantys ir ginčijamą Vakarų Sacharos regioną.

Šią buvusią Ispanijos koloniją didžiąja dalimi kontroliuoja Marokas, tuo metu Alžyras remia grupuotes, kovojančias dėl Vakarų Sacharos nepriklausomybės. Priešprieša pasiekė tokį lygį, jog 2021-aisiais Rabatas ir Alžyras nutraukė diplomatinius santykius.

Prieš pat rungtynių pradžią paskelbta, kad „Berkane“ komanda nesutinka vilktis kitų uniformų ir nelips ant vejos Alžyre.

Maroko klubas dėl šeimininkų veiksmų pateikė skundą Afrikos futbolo konfederacijai (CAF), kuri jį patenkino ir įskaitė „Alger“ techninį pralaimėjimą 0:3.

Dėl to protestuodami alžyriečiai šią savaitę, nors ir nuvyko į Maroką, prieš suplanuotą atsakomosios dvikovos startą paliko stadioną, taip užsidirbdami dar vieną techninį pralaimėjimą.

„Berkane“ futbolininkai

Galiausiai „Alger“ kartu su savo šalies futbolo federacija pateikė apeliaciją Lozanoje (Šveicarija) įsikūrusiam CAS, ginčydama CAF sprendimus ir skųsdama „politinę žinutę“ perteikiančias varžovų uniformas.

Tuo metu iš Maroko pranešama apie smarkiai išaugusius skandalą sukėlusių „Berkane“ marškinėlių pardavimus.

Tokio paties dizaino apranga marokiečių klubas naudoja pastaruosius trejus metus.

Jeigu CAS nepakeis situacijos, Konfederacijų taurės finale „Berkane“ gegužės 12 ir 19 d. žais su Egipto futbolo sunkiasvoriu Gizos „Zamalek“.