S. Dariaus ir S. Girėno stadione vykusiose rungtynėse „Žara" ir „Žalgiris" aiškinosi, kuri iš jų vertesnė pasipuošti bronzos medaliais.

Kaunietės prieš šį turą turėjo vieno taško pranašumą turnyro lentelėje, tad Vilniaus futbolininkėms buvo reikalinga pergalė.

Jau 5-ą pirmo kėlinio minutę, žalgirietės pasinaudojo FM „Žara" gynybos spraga ir pelnė pirmą įvartį. Vėliau sekė daugybė atakų prie abiejų vartų. Viena iš jų baigėsi sėkmingai šeimininkių naudai: 28-ą minutę Mildai Liužinaitei pavyko išlyginti rezultatą - 1:1.

Atakuojantis futbolas tapo dar įnirtingesnis, tačiau ir FM „Žara", ir MFA „Žalgirio" vartininkės dirbo užtikrintai. Tai lėmė, jog po pirmo kėlinio, abi komandos buvo pelniusios po vieną įvartį.

Grįžusios po pertraukos, abi komandos ir toliau aktyviai žaidė puolime. Nors „Žara" ir galėjo pasigirti suorganizavusi daugiau atakų, tačiau to nepakako, jog ši ekipa imtų pirmauti. Priešingai, jau 63-ią minutę, vilnietei Monikai Akelytei pavyko išvesti savo komandą į priekį. Rezultatas tapo 1:2 svečių naudai.

Toks įvarčių santykis neprivertė „Žaros“ komandos merginų pasiduoti. Prie svečių vartų pasipylė daugybė pavojingų epizodų. Ilgą laiką žalgirietėms šypsojosi sėkmė, tačiau 77-ą minutę Kamilė Vaičiulaitytė galva pasiuntė kamuolį į vartus. Šis įvartis įkvėpė kaunietes dar aršiau kautis dėl bronzos medalių. 79-ą minutę, Irma Pilnikovaitė pavojingai pasiuntė kamuolį vartų link, tačiau jis skriejo virš skersinio.

Apsigynusios vilnietės surengė dar vieną išpuolį prie šeimininkių vartų ir 80-ą minutę pergalingą įvartį „Žalgiriui" pelnė Gabrielė Stravinskaitė. Rezultatas tapo 2:3 svečių naudai. Šis įvartis tik dar labiau įkaitino žaidimą ir pagreitino jo tempą. Viena po kitos sekė „Žaros" atakos, kurios nors ir atrodė labai pavojingos, tačiau sėkmingai buvo neutralizuotos žalgiriečių.

Praėjusiais metais sidabrą iškovojusios kaunietės turėjo pripažinti futbolininkių iš sostinės pranašumą ir su 15 taškų liko ketvirtos. „Žalgiris" su 17 taškų iškovojo bronzos medalius. Paskutinį kartą trečią vietą Vilniui buvo iškovojusi tuometinė „Vėtros" komanda.

Sidabro medalius jau anksčiau užsitikrino Naujosios Akmenės „Akmenė“, o pirmą poziciją - daugkartinis čempionas Šiaulių „Gintra-Universitetas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)