Įvarčių bent jau pirmame susitikime galėjo būti ir dar daugiau, bet teisėjas iš Švedijos Glennas Nybergas porą kartų nesiryžo skirti 11 metrų baudinių.

Tai po finalinio švilpuko akcentavo ir arbitro darbą kvestionavo abiejų stovyklų atstovai. Tiesa, jiems užkliuvo visiškai skirtingi epizodai.

Kanonierių treneris Mikelis Arteta bedė pirštu į paskutinėmis akimirkomis baudos aikštelėje, jo manymu, praignoruotą Manuelio Neuerio pražangą prieš Bukayo Saką, o bavarų strategas Thomas Tuchelis piktinosi, kad buvo pražiūrėtas akivaizdus neleistinas varžovų veiksmas antro kėlinio viduryje.

„Praleidome pirmi, bet komandinėmis pastangomis atsitiesėme ir netgi galėjome įmušti trečią įvartį, kai Kingsley Comanas pataikė į virpstą.

Manau, kad teisėjui šį vakarą neužteko drąsos paskirti pelnyto 11 m baudinio šiek tiek neįprastoje situacijoje. Jis pripažino, kad matė tai, tačiau ketvirtfinalyje negali duoti baudinio už vaikišką klaidą. Tai nuvilia ir kelia mums pyktį“, – sakė Th. Tuchelis.

Jis patikslino, kad kalbėjo apie epizodą, kai vartininkas Davidas Raya, atlikdamas laisvą smūgį nuo vartų, paspyrė kamuolį šalia buvusiam Gabrieliui, o šis, veikiausiai neišgirdęs švilpuko, baudos aikštelėje paėmė kamuolį į rankas.

„Tai – netgi užtikrintesnis baudinys nei tas, kurio negavo „Arsenal“, – tikino buvęs „Manchester United“ gynėjas Rio Ferdinandas.

Savo priekaištų turėjo ir „Arsenal“ pusė. Po to, kai tiksint paskutinėms sekundėms iššoko vienas prieš vieną ir prasimetęs kamuolį užkliuvo už M. Neuerio kojos, tuo, kad nebuvo skirtas baudinys, negalėjo patikėti B. Saka.

Jį nuo teisėjo atplėšti turėjo komandos draugai ir personalas.

„Sprendimas priimtas ir mes jo pakeisti nebegalime. Turime koncentruotis į tuos dalykus, kuriuos galime kontroliuoti patys. Mes galėjome sužaisti daug geriau.

Pirmavome 1:0 ir Benas White'as atsidūrė tiesiai prieš M. Neuerį bei galėjo padvigubinti persvarą. Jei kamuolys būtų atsidūręs vartų tinkle, viskas būtų visai kitaip. Čempionų lygoje negali dalinti oponentams jokių dovanų, o mes jiems davėme du įvarčius. Tai – didžiausia pamoka, nes tokioje turnyro stadijoje skirtumai tarp komandų yra labai maži“, – spaudos konferencijoje teigė M. Arteta.

Primename, kad Londone šeimininkus į priekį 12 min. išvedė Bukayo Saka, tačiau svečiai netrukus pateikė savo atsakymą. 18 min. rezultatą išlygino Serge'as Gnabry, o 32-ą minutę 11 m baudinį realizavo ir „Bayern“ į priekį išvedė Harry Kane'as.

Antrame kėlinyje „Arsenal“ nuo pralaimėjimo išgelbėjo puolėjas Leandro Trossardas, 76 min. sulaukęs puikaus Gabrielio Jesuso perdavimo.

Atsakomosios akistatos vyks po savaitės.

Kitos dvi ketvirtfinalio poros savo santykius pradės aiškintis trečiadienio vakarą: Madrido „Atletico“ priims Dortmundo „Borussią“, o „Paris Saint-Germain“ – „Barceloną“.

Turnyras finalas numatytas birželio 1 dieną Londono Vemblio stadione. Nugalėtojo titulą gina „Man City“, kuris pernai finale Stambule 1:0 palaužė Milano „Inter“. Pastarasis šį sezoną jau eliminuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją