Penktadienį mėlynai-raudoni skrido atgal iš Moldovos, o klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas telefonu derino A lygos reikalus – prašė Kauno „Hegelmann“ nukelti rugpjūčio 6 dieną numatytą Lietuvos čempionato dvikovą.

Kauniečiai tame pačiame UEFA Konferencijų lygos turnyre bendru rezultatu 0:5 (0:5 ir 0:0) neprilygo Skopjės „Škupi“ kolektyvui, o miesto prie Nevėžio atstovai 3:2 (2:2 ir 1:0) nugalėjo Orhėjaus „Milsami“ ekipą – tą pačią, kuriai pernai apmaudžiai pralaimėjo.

„Pernai įgyta patirtis irgi padėjo. Šiemet ir visai kita komplektacija –kiti žaidėjai, treneris. Visai kitaip viskas vyko. Ir ta komanda labai susigyvenusi, atmosfera gera. Čia daug kas lėmė – tiek smulkios detalės, tiek sklandi kelionė. Jautėmės esantys geresnė komanda, tereikėjo tai parodyti aikštėje.

Žaidėjai buvo labai užsivedę, net ir po pirmų rungtynių. Tas pats Seydina Keita, kuris uždirbo varžovams 11 metrų baudinį ir dėl to labai išgyveno, dabar atidavė skolą klubui (šypsosi)“, – „Delfi“ pasakojo komandos vadovas.

Panevėžiečiai po finalinio teisėjo švilpuko, atvėrusio duris į kitą etapą, dar aikštėje puolė šokinėti iš džiaugsmo, o vėliau linksmybės persikėlė ir į rūbinę bei autobusą.

„Ši pergalė reiškia labai daug. Kai kas pirmą kartą žaidė tokio lygio turnyre, treneriui Gino Lettieri UEFA Konferencijų lygoje tai irgi buvo debiutas. Visi labai norėjo ir buvo susitelkę.

Skyrėme didžiulį dėmesį, rungtynių dieną net darėme rytinę treniruotę. Visa komanda buvo kitame lygmenyje, vadovybė ir administracija – taip pat. Viską stengėmės padaryti maksimaliai gerai, kad tik galėtume padėti. Galiausiai viskas priklausė jau tik nuo pačių žaidėjų“, – tikino B. Vaitiekūnas.

Į antrąjį UEFA Konferencijų lygos atrankos etapą žengęs „Panevėžys“ užsitikrino 350 tūkstančių eurų premiją.

„Žinokit, jeigu atvirai, aš neskaičiavau. Ne piniguose dabar esmė. Aišku, yra pas mus tie, kas atsakingi ir juos suskaičiuoja. Man labiausiai rūpi, kad komandos viduje viskas būtų gerai ir visi norėtume dar toliau eiti bei siekti naujų pergalių. Mano tokios funkcijos“, – teigė komandos galva.

Dabar panevėžiečių kelyje – grėsmingas varžovas. Jau kitą ketvirtadienį lietuvius savo stadione priims dabartinis Izraelio vicečempionas Beer Ševos „Hapoel“, pernai patekęs į grupių varžybas, kur per šešis turus suklupo tik kartą (0:1 prieš ispanų „Villarreal“).

„Kol kas akcentavome tik paskutines rungtynes. O šiaip dalyvaujame turnyre, todėl stengsimės pasiekti maksimumą – kiek galėsime, tiek išpešime. Jeigu pasiseks, toliau eisime. Viskas priklausys nuo to, kaip patys pasiruošime. Bet aš tikrai tikiu šia komanda ir galvoju, kad galime ir daugiau. Pasižiūrėsime, kaip ten bus“, – ramiai kalbėjo B. Vaitiekūnas.

Atsakomasis mačas ir vėl žais Marijampolėje. Būtent šį miestą kaip savo namus „Panevėžys“ įregistravo pirmiems dviem atrankos etapams.

Paklaustas, ar tikisi sulaukti didesnio užnugario nei per pirmąjį susitikimą su „Milsami“, „Panevėžio“ direktorius labai didelių iliuzijų nepuoselėjo.

„Tikimės, bet matėme ir taip, kad labai gausiai žiūrėjo mūsų rungtynių transliaciją, net nustebau. Tikimės palaikymo ir stadione. Aišku, ketvirtadienis – darbo diena, o atstumas – nemažas. Bet norisi, labai norisi“, – neslėpė jis.

Beje, kaip tik tuo metu, kai panevėžiečiai šoko savo pergalės šokį Moldovoje, būsimieji jų varžovai penkiskart Izraelio čempionai iš Beer Ševos patyrė pažeminimą šalies taurės turnyre, kur net 1:6 nepasipriešino Tel Avivo „Maccabi“ pajėgoms.

O Izraelio futbolo pirmenybės dar net nėra prasidėjusios.

Primename, kad „Panevėžys“ ketvirtadienio vakarą svečiuose 1:0 palaužė moldavus ir triumfavo serijoje 3:2. Pergalingu tapo gynėjo S. Keitos tikslus smūgis galva 56 minutę po standartinės situacijos. Pirmoji akistata Marijampolėje baigėsi lygiosiomis 2:2.

Tiek pirmųjų (liepos 27 d. 20 val.), tiek ir atsakomųjų (rupjūčio 3 d. 20 val.) rungtynių tarp „Hapoel“ ir „Panevėžio“ tiesioginės vaizdo transliacijos – portale „Delfi“ ir per „Delfi TV“.

Prieš tai, artėjantį pirmadienį (liepos 24 d. 20 val.), panevėžiečiams dar teks išbėgti ir ant „Aukštaitijos“ stadiono vejos, kur jiems iššūkį mes trečią vietą A lygoje užimantys „Šiauliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją