Jais paskirtas verslo konsultacijų įmonės BDO partneris Bryanas Jacksonas, Jamesas Stephenas ir Trevoras Birchas.

„Dabar „Hearts“ likimas yra administratorių rankose, ir tikimės geriausio rezultato. Tikimės, kad bus įmanoma suderinti visų kreditorių interesus ir „Hearts“ netrukus ras savo naują savininką“, - pranešime spaudai pareiškė Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Ūkio bankas, kuris, be kita ko, yra įkeitęs 29,9 proc. „Hearts“ akcijų, prieštaravo futbolo klubo vadovybės prašymui administratoriumi paskirti įmonę KPMG, kuri kelerius metus auditavo klubą, ir pasiūlė savo kandidatus.

Didžiosios Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC skelbia, kad „Hearts“ Ūkio bankui buvo skolingas 15 mln. svarų (60 mln. litų), o kontrolinį klubo paketą (81 proc.) valdančiai Ūkio banko investicijų grupei - 10 mln. svarų (40 mln. litų).

Į „Hearts“ akcijas buvęs didžiausias Ūkio banko akcininkas V. Romanovas pradėjo investuoti 2004-aisiais, o vėliau tais pačiais metais perėmė kontroliuojantį paketą.

2012-2013 metų sezone iki Škotijos futbolo lygos taurės turnyro finalo nukeliavęs „Hearts“ klubas šalies pirmenybes baigė dešimtoje vietoje, o naująjį sezoną, lygos vadovybės sprendimu, pradės turėdamas minus 15 taškų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)