Preliminaraus atrankos etapo grupės antrame susitikime lietuviai iškovojo antrąją pergalę. Sahibo Mammadovo auklėtiniai antrame susitikime 5:3 (3:2, 2:0, 0:1) pranoko Švedijos paplūdimio futbolo rinktinę.

Puikias rungtynes sužaidė Lietuvos rinktinės narys Audrius Plytnikas. Jo sąskaitoje – keturi įvarčiai ir ryškus indėlis į pergalę.

Visgi antradienio susitikimas lietuviams prasidėjo ne taip ir lengvai – lietuvaičiai du kartus buvo priversti vytis varžovus (0:1 ir 1:2), tačiau sėkminga kėlinio pabaiga leido persverti rezultatą ir ilsėtis išeiti jau pirmaujant 3:2.

Antrame kėlinuke Lietuvos rinktinė sumušė dar du įvarčius ir prieš paskutinį kėlinį jau turėjo ganėtinai saugų pranašumą (5:2).

Paskutinėje atkarpoje švedai sugebėjo vienu įvarčiu sumažinti savo deficitą, tačiau daugiau problemų lietuviai sau neprisidarė ir iškovojo antrą pergalę.

Prie keturių A. Plytniko įvarčių vieną tikslų smūgį pridėjo Mantas Makutunovičius.

Kitose dienos rungtynėse čekai 4:2 nugalėjo Maltos ekipą. Būtent su čekais lietuviai antradienį susitiks paskutiniame grupės etapo mače dėl tiesioginio kelialapio į pagrindinę atranką.

Primename, kad pirmoje dvikovoje lietuviai 3:0 nugalėjo Maltos atstovus.