Šis susitikimas buvo surengtas po to, kai FA nusprendė atimti Anglijos rinktinės kapitono raištį iš Johno Terry, kadangi šis yra kaltinamas dėl rasistinių užgauliojimų, o teismas dar vyksta. Visgi F. Capello buvo nepatenkintas tokiu sprendimu ir norėjo, jog J. Terry toliau vestų Anglijos rinktinę į priekį.

Oficialiame FA pranešime buvo rašoma: „Anglijos Futbolo Asociacija gali patvirtinti, kad šiandien Fabio Capello atsistatydino iš Anglijos rinktinės trenerio pareigų“.

„Tokį sprendimą treneris priėmė po susitikimo su FA direktoriumi Davidu Bernsteinu ir generaliniu sekretoriumi Alexu Horne‘u. Šis susitikimas įvyko dėl to, jog Fabio Capello Italijos spaudai kritikavo FA komisijos sprendimą dėl kapitono raiščio atėmimo iš Johno Terry“.

„Susitikimas vyko apie valandą. F. Capello atsistatydinimas buvo priimtas ir jis tuoj pat paliko Anglijos rinktinės trenerio postą“, - pabaigtas FA pranešimas.

FA direktorius D. Bernsteinas po tokio F. Capello sprendimo vis tiek dėkojo treneriui už jo nuveiktą darbą. Jis sakė: „Viso susitikimo metu F. Capello išliko profesionalas. Mes sutinkame su jo sprendimo ir manome, kad tai tinkamas sprendimas. Mes norime padėkoti F. Capello už jo atliktą darbą ir linkime jam sėkmės ateityje“.

Primename, kad Anglija žais šios vasaros Europos čempionate ir buvo nuspręsta, jog F. Capello po jo paliks savo trenerio kėdę, tačiau kiek netikėtai, viskas įvyko kiek anksčiau ir dabar Anglija turės surasti naują trenerį.