Londono klubas buvo parduodamas nuo kovo mėnesio, kai ankstesnis jo savininkas Romanas Abramovičius atsidūrė sankcionuojamųjų asmenų sąraše dėl savo ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Nuo tada klubas veikė pagal specialią Jungtinės Karalystės vyriausybės išduotą licenciją, kuri būtų baigusi galioti gegužės 31-ąją.

T. Boehly pranešime spaudai tikino esantis privilegijuotas dėl susidariusios galimybės įsigyti klubą ir nori, kad ateityje gerbėjai ir toliau galėtų didžiuotis „Chelsea“ pasiekimais.

T. Boehly konsorciumas siekdamas įsigyti klubą kovojo su 11 rimtų konkurentų.

„Kartu su įsipareigojimais plėtoti klubo jaunimo sistemos veiklą ir ugdyti talentus, mūsų veiksmų planas yra nuolatinės investicijos į klubą, grindžiamos nepaprasta „Chelsea“ sėkmės istorija“, – teigė T. Boehly, padėkojęs Jungtinės Karalystės vyriausybės atstovams už tarpininkavimą ir suteiktą leidimą pirkti klubą.

Britų valdžios atstovai galutinį leidimą parduoti „Chelsea“ išdavė praėjusią savaitę ir pažymėjo nenorintys, kad ankstesnis savininkas R. Abramovičius gautų pajamų iš šio sandorio – gautos lėšos bus užšaldytos banko sąskaitose ir paaukotos karo Ukrainoje aukų artimiesiems bei labdaros organizacijoms.

Verslininkas, investuotojas ir filantropas T. Boehly jau turi patirties sporto klubų valdyme. Jam priklauso 20 proc. Los Andželo „Dodgers“ klubo akcijų paketo, jis turi Los Andželo „Sparks“ moterų krepšinio klubo ir e-sporto organizacijų akcijų.

Primename, kad R. Abramovičius „Chelsea“ įsigijo 2003 metais. Nuo to laiko Londono klubas po penkis kartus laimėjo „Premier“ lygą ir FA taurę ir dusyk triumfavo UEFA Čempionų lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją