Du po keitimo pasirodžiusio Joselu įvarčiai 88-ą ir 90+1-ą min. eliminavo „Bayern“, trečiadienį Madride pralaimėjusį 1:2.

Pirmas mačas Bavarijos sostinėje buvo pasibaigęs lygiosiomis 2:2.

„Real“ finale žais su kita Vokietijos ekipa Dortmundo „Borussia“, o Thomaso Tuchelio auklėtiniai šiame sezone liks tuščiomis, neiškovoję jokio trofėjaus.

Bet svečių treneris po mačo virė apmaudu ne tik dėl tokio fiasko.

Tiksint jau 13-ai pridėto laiko minutei į varžovų baudos aikštelę nukūręs gynėjas Matthijsas de Ligtas pasiuntė kamuolį į „Real“ vartų tinklą.

Įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, kuri pasirodė mažų mažiausiai abejotina. O kalbant tiesiai šviesiai – veikiausiai klaidinga.

Po tolimo Joshua Kimmicho perdavimo nuošalė užfiksuota tam pačiam M. de Ligtui, nors šis tuo metu veiksme nedalyvavo.

Kamuolį galva atmušė „Real“ gynėjas Ferlandas Mendy, o pastarąjį spaudęs Noussairas Mazraoui perdavimo metu, panašu, taisyklių nepažeidė.

Problema ta, kad teisėjo asistentas iškart pakėlė vėliavėlę, nuaidėjo ir pagrindinio arbitro iš Lenkijos Szymono Marciniako švilpukas – po akimirkos sekė M. de Ligto smūgis į vartus.

„Tai buvo siaubingas sprendimas. Teisėjo asistentas po to manęs atsiprašė, bet kas iš to. Juk jis matė, kad susigrąžinome kamuolį ir tęsiame pavojingą ataką. Labai, labai blogas sprendimas, tragedija, sunku su tuo susitaikyti. Jaučiamės tarsi išduoti. Juk vyko milžiniška kova, laikėmės iki pat pabaigos ir beveik pasiekėme savo“, – pyko Th. Tuchelis.

„Bayern“ atstovų nuomone, teisėjai privalėjo abejotinoje situacijoje palaukti VAR verdikto ir neskubėti kištis į įvykius.

M. de Ligtas priminė, jog vienas Joselu įvarčių kaip tik ir buvo įskaitytas po vaizdo peržiūros.

„Manau, kad mes visi žinome taisykles. Jeigu nuošalė – neaiški, reikia leisti tęsti žaidimą, kol ateis VAR signalas. Tokia yra taisyklė! Kodėl ji negaliojo mums? Man tai atrodo gėdinga“, – nusivylęs buvo olandas.

Tuo metu C. Ancelotti konkurentų skundus laikė nepagrįstais ir dar priminė, jog Nacho Fernandezo įvartis nebuvo įskaitytas dėl pražangos prieš J. Kimmichą.

„Vėliavėlė pakilo, švilpukas buvo, ir mes nustojome žaisti. Jeigu jau jiems tai nepatinka, mums nepatiko J. Kimmicho perdėta vaidyba, kadangi jie su Nacho abu vienodai stūmė vienas kitą“, – skolingas stengėsi nelikti italas.

„Real“ birželio 1 d. Londone (Jungtinė Karalystė) sieks jau 15-ojo Čempionų lygos trofėjaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją