„Šioje situacijoje man bus daug įdomiau stebėti „Ekraną“. Kovojant su konkurentais vienerias rungtynes jie jau sužaidė pirmame ture su „Sūduva“. Tai buvo pirmas mačas, tarsi įėjimas į naują sezoną, kuris buvo pakankamai skausmingas“, - paklaustas, ką mano apie būsimą čempionato favoritų dvikovą, atsakė N. Kesminas.

„Kodėl ypač domins „Ekranas“? Ką gali „Žalgiris“, matėme dabar. Pirmame ture „Ekranas“ neįtikino, pralaimėjo „Sūduvai“ pelnytai. Ar „Ekranas“ sugebės žaisti tais standartais, kaip žaidė „Žalgiris“ prieš Marijampolės klubą? Nesakau, jog šeštadienį „Žalgiris“ rungtyniaus taip gerai, kaip žaidė prieš „Sūduvą“, futbolas yra sunkiai nuspėjamas sportas. Man bus įdomu pamatyti, ar „Ekranas“ sugebės patvirtinti savo čempionišką statusą, parodyti čempioniškas ambicijas. Po šių rungtynių galėsime daryti preliminarias išvadas apie pirmąjį ratą“, - teigė jis..

„Pamenu, anksčiau, kai reikėjo rinkti geriausią A lygos žaidėją, geriausią jauną žaidėją, sėdi ir galvoji, pirma mintis – nėra iš ko rinkti. Dabar yra žvaigždžių, tiek grįžusių lietuvių, tiek legionierių, kurie yra labai rimtai nusiteikę įrodyti, jog jie yra geriausi.

Kalbu apie „Žalgirio“ legionierius Calumą Eliotą ir Tomislavą Peką, „Ekranas“ turi Mantą Savėną, kuris prie komandos prisijungė praėjusio sezono pabaigoje. Likęs branduolys taip pat yra labai stiprus: geriausias praėjusių metų A lygos žaidėjas Ignas Dedura, taip pat Marko Andelkovič, kuris, būdamas optimalios formos, galėtų drąsiai pretenduoti į geriausių žaidėjų sąrašus. Taip pat ir „Sūduvos“ saugas Rafaelis Ledesma, kuris formą gerins, nes ji nėra optimali. Tai nestandartinis žaidėjas su neeiliniais techniniais gabumais. Manau, jį pamatysime geriau žaidžiantį, nei dabar.

Intriga dėl to, jog kitos ekipos – „Sūduva“ ir „Žalgiris“ – priartėjo prie „Ekrano“ meistriškumo. Vidurinis ešelonas, prie kurio priskirčiau „Kruoją“, kitas ekipas, deklaruoja ambicingesnius tikslus. Pagal žaidėjų individualų meistriškumą ir pagal komandų siekius šis čempionatas yra įdomesnis, jo lygis yra aukštesnis. Dėl to mums, žinoma, yra tik geriau“, - kalbėjo Nerijus Kesminas.

Beje, Lietuvos futbolo federacija (LFF) informuoja, kad „General Financing A lygos“ čempionato žemiau išvardintų rungtynių laikas keičiamas dėl „Lietuvos Ryto TV“ ir „Futbolo.tv“ transliacijų:

2012 m. balandžio mėn. 7 d. Nr. 24 Ekranas - Žalgiris bus žaidžiamos 16.00 val.

2012 m. balandžio mėn. 7 d. Nr. 21 Atlantas - REO bus žaidžiamos 18.00 val.