„Turime sukurti kuo daugiau pavojingų progų ir pasistengti pelnyti įvartį“, – pagrindinį uždavinį dar prieš rungtynes nurodė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Raimondas Žutautas.

Ir jo auklėtiniai stropiai vykdė prašymą: pirmąjį įvartį dar 10-ąją minutę pelnė Arūnas Klimavičius, 76-ą min. pasižymėjo Edgaras Česnauskis, o 78-ąją – Ričardas Beniušis.

FIFA reitinge Lietuvos komanda užima 58-ą vietą, o Armėnija rikiuojasi 70-a.

Rungtynės

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Žydrūnas Karčemarskas, Arūnas Klimavičius, Andrius Skerla, Marius Žaliūkas, Deividas Česnauskis, Deividas Šemberas, Saulius Mikoliūnas, Edgaras Česnauskis, Kęstutis Ivaškevičius, Arvydas Novikovas, Tadas Labukas.

Nors rungtynės lietaus sudrėkintoje S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono aikštėje prasidėjo vangiai, jau 10-ą min. žiūrovai išvydo pirmąjį įvartį. Edgarui Česnauskiui pakėlus kampinį, armėnų be priežiūros paliktas Arūnas Klimavičius galva šaltakraujiškai nukreipė kamuolį į vartus, nutraukdamas nuo kovo mėnesio besitęsusią rinktinės įvarčių sausrą.

Daugiau pavojingų atakų iki pertraukos lietuviams suregzti nepavyko, tačiau ir armėnai, turėję teritorinę persvarą, tik kartą rimčiau patikrino po traumos sugrįžusio Žydrūno Karčemarsko budrumą – 23 min. Lietuvos ekipos vartininkas atrėmė varžovų šūvį iš baudos aikštelės.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai vėl buvo pastebimai aktyvesni, tačiau pavojingesnių išpuolių vis dar stigo.

59-ą min. mūsų šalies komanda įgijo ir žaidėjų pranašumą – iš aikštės buvo išvytas antrą geltoną kortelę prieš save išvydęs Armėnijos rinktinės gynėjas Varadatas Haroyanas.

68-ą min. gerą progą turėjo T. Labukas, kuriam varžovų baudos aikštelėje ne tik užteko laiko prisitaikyti, bet – ir pasitaisyti kamuolį. Vis dėlto puolėjo smūgiuotą kamuolį už vartų nukreipė gynėjas.

Po kelių minučių vos „neprisižaidė“ Ž. Karčemarskas, tiesa, suklydęs Lietuvos komandos vartininkas greitai spėjo pasitaisyti ir atremti varžovo smūgį.

Mačui artėjant prie pabaigos vienas po kito krito dar du Lietuvos komandos įvarčiai. 76-ą minutę Edgaras Česnauskis absoliučiai tiksliu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą, o vos po kelių minučių gražią „trikampę“ mūsiškių kombinaciją po E. Česnauskio perdavimo užbaigė Ričardas Beniušis – 3:0.

Ramiai užbaigę susitikimą Lietuvos futbolininkai džiaugėsi pergale.

Lietuva – Armėnija 3:0 (1:0)

Lietuva: Arūnas Klimavičius (10 min.), Edgaras Česnauskis (76 min.), Ričardas Beniušis (78 min.).

59-ą min. iš aikštės pašalintas Varadat Haroyan (Armėnija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją