Svečiai į priekį išsiveržė 14-ąją minutę, kai Gratas Sirgėdas puikiai išpildė baudos smūgį. Netrukus debiutantai galėjo atstatyti pusiausvyrą, tačiau sumaišties metu kamuolio į vartus pasiųsti nepavyko.

„Kauno Žalgiris“ pranašumą padvigubino 43-iąją minutę. Kairiajame krašte kamuolį gavęs Artūras Dolžnikovas prasiveržė arčiau vartų ir pelnė įvartį.

„TransINVEST“ ekipa atkūrė intrigą po pertraukos. 61-ąją minutę pasižymėjo puikiu baudos smūgiu išsiskyrė Linas Pilibaitis, o po 24 minučių šeimininkams šyptelėjo sėkmė.

Ernestas Stočkūnas pakėlė kampinį, Deividas Mikelionis ne itin sėkmingai atmušė kamuolį, kuris į vartus atšoko nuo Jasono Noslino nugaros.

Pergalę šeimininkai išplėšė taip pat po pakelto kampinio. Baudos aikštelėje kamuolys dėkingai atšoko Misaki Sato – japonas jį pasiuntė į vartus.

12-ojo „TOPsport A lygos“ turo dvikova įvyko Telšiuose, kur vietos ekipa nugalėjo svečius iš Dzūkijos. Net ir mažumoje likęs Telšių „Džiugas“ pelnė 2 įvarčius po kampinio bei rezultatu 2:1 (1:0) nugalėjo Alytaus DFK „Dainavą“.

Kėlinio pradžioje ekipos pavojingų monetų nesukūrė, o sužaidus pusvalandį namų ekipa liko žaisti mažumoje – Džiugas Aleksa neleistinai stabdė įsibėgėjusį Chibuike Nwosu bei už šį veiksmą užsidirbo raudoną kortelę.

Jau per pridėtą teisėjo laiką dešimtyje rungtyniaujantys telšiškiai išsiveržė į priekį, kai po Christiano Bellos pakelto kampinio įvarčiu galva išsiskyrė taikliu bandymu. Antroji rungtynių pusė prasidėjo dar vienu įvarčiu po kampinio, šįkart po Ch. Bellos perdavimo pasižymėjo Sergėjus Kulynyčius.

Dzūkai rezultatą sušvelnino 52-ąją minutę – Stanislavas Sorokinas perdavimu nuskrodė telšiškių gynybą, į ataką nubėgęs C. Nwosu buvo taiklus. Šalia vartų buvęs Dmytro Mandryčenko turėjo savąją galimybę, jo smūgis tikslo nepasiekė.

67-ąją minutę po Gusto Zabitos perdavimo bandymą į vartus atliko Rokas Rasimavičius, į jo šūvį į vartų kampą sureagavo I. Baturinas, kiek vėliau latvis apsigynė nuo dainaviečių kampinio.

Po 12-ojo turo rungtynių „Džiugas“ yra surinkęs 21 tašką bei rikiuojasi antras, „Dainava“ savo sąskaitoje turi 13 taškų.

nesėkmingą atkarpą nutraukė ir pergalę prieš Marijampolės „Sūduvą“ pasiekė „Panevėžys“. Namų tvirtovėje žaidę panevėžiečiai identišku rezultatu atsirevanšavo už pirmame rate patirtą pralaimėjimą – dvikova baigėsi rezultatu 1:0 (1:0).

11-ąją minutę po pakelto kampinio galva iš arti smūgiavo Matijus Remeikis, jo bandymą sustabdė Giedrius Zenkevičius. 19-ąją minutę aštrų Ernesto Veliulio nutraukė vartų sargas, kamuolys atšoko Nemanja Bosančičiui, jo bandymas buvo blokuotas. Kiek vėliau sūduviečiai prarado Ivaną Zotko, kuris dėl traumos buvo pakeistas.

Pirmojo kėlinio pabaigoje K. Asamoah kamuolį atmetė M. Remeikiui, jo spirtas kamuolys skriejo greta vartų konstrukcijos.

59-ąją minutę panevėžiečiai rezultatą persvėrė į savo pusę, kai Ernesto Veliulio smūgį atrėmė G. Zenkevičius, o atšokusį kamuolį į vartų tinklą pasiuntė K. Asamoah.

Po Andrijos Karvackio pražangos baudos aikštelėje įvartį 83-iąją minutę nuo 11 metrų atžymos pelnyti galėjo Stevas Lawsonas, tačiau pastarasis kamuolį pasiuntė virš vartų.

Kėlinio pabaigoje Nika Kačarava suklaidino kelis varžovus bei surado erdvės turėjusį M. Remeikį, jo šūvis buvo toli nuo tikslo.

Jau per pridėtą teisėjo laiką rezultatą išlyginti galėjo Tautvydas Burdzilauskas – standartinės situacijos metu jo smūgis galva buvo blokuotas, prie atšokusio kamuolio Ernestas suskubo pirmasis, tačiau jis drebino į vartų konstrukciją.

Po 12-ojo turo „Panevėžys“ su 11 taškų lieka 9-oje pozicijoje, „Sūduva“ rikiuojasi laipteliu aukščiau bei Gino Lettieri auklėtinius lenkia 2 taškais.