270 kartų futbolininkas varžovų vartininkus nuginklavo atstovaudamas Katalonijos klubui, dar 31 kartą jis pasižymėjo Argentinos nacionalinėje rinktinėje.

Statistikos mėgėjai net suskaičiavo kūno vietas, kuriomis L. Messi yra pelnęs įvarčius, bei savaitės dienas, kuomet argentinietis pasižymėdavo tiksliai smūgiais.

Taigi, iš 301 įvarčio „Barcelona“ ekipos žvaigždė 246 įmušė smūgiuodamas kaire koja, 41 - dešine koja, galva - 12, ranka - 1, krūtine - 1.

Sėkmingiausia argentiniečio savaitės diena - šeštadienis. Tądien jis yra įmušęs 109 įvarčius. 70 tikslių smūgių L. Messi sąskaitoje yra sekmadienį, 70 - trečiadienį, 40 - antradienį, 7 - penktadienį, 4 - pirmadienį, 1 - ketvirtadienį.

Po „Primera“ lygos devinto turo dvikovos su „Rayo Vallecano“ komanda, kurią „Barcelona“ klubas įveikė triuškinančiu rezultatu 5:0, L. Messi pateko ir tarp dešimties rezultatyviausių visų laikų Ispanijos čempionato žaidėjų. Vien „Primera“ lygoje argentinietis yra pelnęs 182 įvarčius. Tiek pat kartų yra pasižymėjęs ir buvęs „Sevilla“ klubo žaidėjas Juanas Arza.

Šioje statistinėje kategorijoje vis dar nepralenkiamas yra legendinis Telmo Zarra iš Bilbao „Athletic“ komandos. Basko sąskaitoje yra 251 tikslus smūgis.

Šiuo metu L. Messi 223 Ispanijos čempionato rungtynėse yra pelnęs 182 įvarčius, o tai reiškia, kad argentinietis varžovų vartininkus vidutiniškai nuginkluoja po 0,82 karto per mačą. Čia „Barcelona“ ekipos lyderį lenkia tik jau minėtasis T. Zarra (0,91 įvarčio per mačą) ir buvusi „Valencia“ klubo superžvaigždė Mundo (0.84 įvarčio per mačą).

L. Messi sąskaitoje nacionalinėse Ispanijos pirmenybėse yra 13 „hat-trickų“ (trys įvarčiai per rungtynes) ir 2 „pokeriai“ (keturi įvarčiai per rungtynes).

Dažniausiai nuo argentiniečio kenčia Madrido „Atletico“ komanda. Į šios ekipos vartus L. Messi yra pasiuntęs 15 tikslių smūgių. Antroje vietoje yra Santandero „Racing“ klubas. Kantabrijos komandos vartininkai kamuolius iš savo vartų po L. Messi smūgių traukė 12 kartų. „Sevilla“ ir „Zaragoza“ ekipų vartų sargai - po 11.

Dvikovoje su „Rayo Vallecano“ komanda vartus gynęs Rubenas Martinezas tapo 86-u vartininkų, kuriam L. Messi yra pelnęs bent po vieną įvartį.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)