Pakilę iš Kauno Juodkalnijos sostinę lietuviai užsakomuoju reisu pasiekė trečiadienio popietę ir vakare surengė pratybas Podgoricos centriniame stadione, talpinančiame 11 tūkst. žiūrovų.

Nuo miestą supančių kalnų smarkaus vėjo atginti debesys sulaistė lietuvius, bet ekipos vairininkui E. Jankauskui labiausiai rūpi, jog auklėtiniai nebūtų prausiami ketvirtadienį.

Iš paskutinių ketverių atrankos rungtynių lietuviai pralaimėjo tik vieneriais, prilygo ir tiems patiems juodkalniečiams – rugsėjį pirmoji komandų tarpusavio akistata Kaune po permainingos kovos baigėsi lygiosiomis 2:2.

Nesvarbu, žais ar nežais Stefanas Savičius arba kas kitas. Manau, kol kas asmeniškai šiame cikle nenusileidau nė vienam gynėjui.
Gytis Paulauskas, Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas

Jeigu Pogdoricoje pasirodytų dar sėkmingiau ir nuskintų pergalę, Lietuvos rinktinė pakiltų į trečią vietą G grupėje.

Vis dėlto kiekvienas mačas – nauja istorija, ir E. Jankauskas prilaiko saviškius, jog augantys sparnai nenuneštų jų į pavojingą pusę.

„Pasitikėjimas savo pačių jėgomis ir sirgalių tikėjimas mumis yra du pagrindiniai faktoriai. Taip, atvykome čia geros nuotaikos, jausdami tą pasitikėjimą ir didėjančius aplinkinių lūkesčius. Mūsų iššūkis – su tuo susidoroti. Futbole įvykiai keičiasi labai greitai, negalime leistis paveikiami pašalinių nuotaikų. Todėl kojomis tvirtai stovime ant žemės.

Aišku, norisi sužaisti gerai ir laimėti. Galime svajoti ir skaičiuoti taškus, bet pagrindinis tikslas – pasiekti, kad mūsų žaidimo planas veiktų, futbolininkai juo tikėtų ir tęstų pradėtą darbą.

Manau, juodkalniečiai nepamiršo pirmųjų rungtynių ir šįkart nuo pat pradžių kovos visu pajėgumu. Matėme, kokia tai stipri ir techniška komanda, todėl laukiame visais aspektais intensyvaus mačo, manau, scenarijus bus panašus“, – spaudos konferencijoje prieš rungtynes kalbėjo E. Jankauskas.

Edgaras Jankauskas

48-erių specialistas neatskleidė, ar jo komanda Pogdoricoje vėl išrikiuos penkių gynėjų liniją kaip paskutinėse savo rungtynėse, ar grįš prie įprastesnės keturių gynėjų schemos, naudotos ir pirmame susirėmime su juodkalniečiais.

Užtat treneris neslėpė jau nutaręs, ar vietą lietuvių vartuose išlaikys dėl karo Izraelyje žaidimo praktikos nebeturintis Tel Avivo „Hapoel“ klubo atstovas Emilijus Zubas.

„Tai buvo vienas didžiausių klaustukų, vienas karščiausių klausimų. Reikėjo strategiškai teisingo sprendimo, turėjome vyrišką pokalbį, kurio metu sudėjome visus „už“ ir „prieš“. Bet atsakymą norėčiau pasilaikyti sau iki rytojaus – dėl savaime suprantamų priežasčių“, – kortas nuo varžovų slėpė E. Jankauskas.

Su E. Zubu konkuruoja Lietuvoje rungtyniaujantys Vytautas Černiauskas ir Edvinas Gertmonas.

Prieš pat kelionę į Podgoricą traumą patyrė ir namuose liko krašto puolėjas Eligijus Jankauskas.

Tuo metu varžovų gretose pagrindiniai nuostoliai – gynyboje. Žaisti negalės dėl surinktų kortelių suspenduotas Madrido „Atletico“ (Ispanija) atstovas Stefanas Savičius, trauma sulaikė Romos „Lazio“ (Italija) gynėją Adamą Marušičių.

Tik atrodo, kad tai nė motais 24-erių Lietuvos rinktinės puolėjui Gyčiui Paulauskui.

Spaudos konferencijoje apsilankę Juodkalnijos žurnalistai prašė išversti į anglų kalbą G. Paulausko komentarą apie šias oponentų netektis – o jį išgirdę nesulaikė šypsenų.

Delfi paklaustas, ar jaučiasi ramiau žinodamas, jog nereikės galynėtis su pripažintais gynybos asais, vieną įvartį į Juodkalnijos vartus Kaune jau mušęs žaidėjas traukė pečiais.

„Nesvarbu, žais ar nežais S. Savičius arba kas kitas. Galiu žaisti prieš visus gynėjus. Jų vietą užims kiti geri futbolininkai, o man vis tiek reikės padaryti savo darbą. Manau, kol kas asmeniškai šiame cikle nenusileidau nė vienam gynėjui“, – savimi neabejojo G. Paulauskas.

Beje, Rogožinės „Egnatia“ klubo legionieriui rinktinė padeda atitraukti mintis nuo Albanijos klubą užgriuvusios negandos.

Praėjusį šeštadienį rungtynių metu 28-erių puolėjas iš Ganos Raphaelis Dwamena mirė sustojus širdžiai. Velionis buvo G. Paulausko ekipos kapitonas.

„Skaudi netektis, tragiškas įvykis, bet dabar stengiuosi koncentruotis į rinktinę, negalvoju apie tai, kas įvyko. Ir klubas, žaidėjo šeima prašė nekomentuoti šios temos“, – atsiliepė G. Paulauskas.

Kitaip nei Lietuva (6 taškai), Juodkalnija (8 tšk.) dar turi teorinių vilčių iškopti iš G grupės į Europos čempionatą. Tačiau tam juodkalniečiams reikia ne tik įveikti lietuvius bei sekmadienį – vengrus, bet ir tikėtis, jog taškų iš pastarųjų arba serbų atims autsaideriai bulgarai.

Rungtynės tarp Juodkalnijos ir Lietuvos futbolininkų ketvirtadienį prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku. Po jų E. Jankausko auklėtiniai keliaus į Kiprą, kur sekmadienį dar sužais draugišką mačą su vietos rinktine.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją