Uteniškiai pirmavo 3:0 po Jevgenijaus Morozo, Eligijaus Jankausko ir Edgaro Mastianicos smūgių, o kauniečių veteranas Andrius Velička mačo pabaigoje sušvelnino skirtumą.

„Utenis“ iškovojo antrą pergalę šį sezoną, surinko 6 taškus ir pakilo priešpaskutinę septintą vietą. Kauno Žalgiris patyrė penktą nesėkmę ir su 5 taškų kraičiu yra paskutinis.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ 1 – 3 Utenos „Utenis“.

45' Jevgenij Moroz [0 - 1]
53' Eligijus Jankauskas [0 - 2]
77' Edgaras Mastianica [0 - 3]
84' Andrius Velička [1 - 3]

„Kauno Žalgiris“: D. Mikelionis, M. Miškinis, M. Fridrikas, E. Pilypas, P. Daukša, E. Kloniūnas (63 min. B. Olencevičius), K. Gvildys (68 min. M. Kalonas), L. Mušnikovas, D. Stulga (66 min. R. Sikorskis), R. Krušnauskas, A. Velička.

„Utenis“: V. Myrnas, A. Tručinskas, V. Jeriomenka, R. Freidgeimas, L. Artimavičius, G. Zagurskas, T. Dombrauskis, A. Vaskela (72 min. M. Krasnovskis), J. Morozas, E. Jankauskas (84 min. A. Buinickis), E. Mastianica (90+1 min. K. Levšinas).

„Utenis“ nustūmė į dugną „Kauno Žalgirį“

Mindaugo Čepo treniruojamiems „Utenio“ futbolininkams pavyko išsikapstyti iš turnyro lentelės dugno, kai uteniškiai sėkmingai pasinaudojo skylėta varžovų gynyba.

Šeimininkai dvikovos pradžioje turėjo dvi dėkingas progas atidaryti įvarčių sąskaitą. Kartą nuo A. Veličkos atakos apsigynė gynėjas ir vartininkas, o vienas prieš Vitalijų Myrną išbėgęs Leonidas Mušnikovas smūgiavo tiesiai į ukrainietį.

„Uteniui“, savo žaidimą grindusiam žemais perdavimais, nežymiai priklausė kamuolio kontrolė, kuri leido sukurti keletą gaisrų prie žalgiriečių vartų. Baudos aikštelėje Tomas Dombrauskis buvo suklaidinęs varžovą, tačiau kaire koja smūgiavo tiesiai į vartininką.

Kėliniui artėjant į pabaigą, pradėjo stipriai pliaupti lietus, turėjęs įtakos žaidimo eigai. Kamuolį buvo gana sunku suvaldyti ir tik skersinis išgelbėjo kauniečius, kai savo komandos vartininko netyčia vos nenuginklavo Paulius Daukša.

Vis dėlto 45-ą minutę atsivėrusia skyle baudos aikštelės prieigose spėjo pasinaudoti Jevgenijus Morozas. Praėjusiame sezone Kauno „Spyrio“ marškinėlius vilkėjęs saugas sulaukė Gabrieliaus Zagursko perdavimo ir nedelsdamas maždaug iš 15 metrų smūgiavo į apatinį vartų kampą. Įdomu tai, kad savo buvusį klubą J. Morozas baudžia antrą kartą šiame sezone.

Antro įvarčio ilgai laukti neteko: beveik iš karto po pertraukos uteniškiai pasinaudojo žalgiriečių, žaidusių be Igno Deduros, spraga gynyboje. E. Mastianicos perdavimo sulaukęs 17-metis Eligijus Jankauskas 53-ią minutę išbėgo vienas prieš vartininką ir tiksliai smūgiavo į tolimą vartų kampą. Tai – jau trečias jaunojo saugo tikslus smūgis šį sezoną.

Laimis Bičkauskas nedelsdamas išnaudojo visus tris keitimus, tačiau jie rezultato nedavė – kauniečiams dar kartą teko traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. 77-ą mačo minutę E. Jankausko smūgį atrėmė vartininkas, tačiau du kartus „Kauno Žalgirio“ gynėjai sužaidė nepatikimai, o tuo pasinaudojęs E. Mastianica tiksliai smūgiavo iš arti.

Artėjant dvikovai į pabaigą, kauniečiams pavyko sušvelninti rezultatą. Amžiaus laikrodį atgal atsukęs A. Velička, susistabdė kamuolį šalia baudos aikštelės ir 84-ą minutę puikiu smūgiu nepaliko V. Myrnui nė menkiausios galimybės.

Paskutinėmis mačo minutėmis komandos žaidė atvirą futbolą, tačiau daugiau įvarčių nepelnė.

Turnyro lentelė:

1.Trakai870112:421
2.Atlantas860212:718
3.Žalgiris851218:1016
4.Sūduva842214:1114
5.Stumbras820613:196
6.Jonava81346:126
7.Utenis82067:106
8.Kauno Žalgiris812510:195

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas: Maksimas Maksimovas (Klaipėdos „Atlantas“) – 5 įvarčiai.